DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U Sladojevcima održan memorijal ”Drago Vida, Zoran Balić i Milan Dunković’

U organizaciji Temeljnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Sladojevci, jučer (nedjelja) je održan 2. Memorijal  ”Drago Vida, Zoran Balić i Milan Dunković”, u sjećanje na hrvatske branitelje koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Memorijal je započeo svetom misnim zadušnicom u sladojevačkoj župnoj crkvi sv. Barbare, nakon koje su okupljeni ispred spomenika u središtu Sladojevaca položili vijence i upaljene lampione, među kojima su bili mještani Sladojevaca, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Slatine predvođeno predsjednikom Gradskog vijeća Darijom Vrbaslijom, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, te rodbina poginulih hrvatskih branitelja Drage, Zorana i Milana. Svetu misu i molitvu ispred spomenika predvodio je vlč. Darijo Šimić, a autorsku pjesmu za sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu pročitala je Anka Balić, majka poginulog hrvatskog viteza Zorana.

Uslijedio je obilazak posjednih počivališta. Na mjesnom groblju u Radosavcima Milanu Dunkoviću, a na mjesnom groblju u Sladojevcima Dragi Vidi i Zoranu Baliću, gdje su također položeni vijenci i upaljeni lampioni.

Ovogodišnji Memorijal imao je dodatni program, otvaranje objekta (nadstrešnice) koji su uz pomoć Grada Slatine i brojnih sponzora izgradili sami članovi TO UHDDR Slaodjevci. Nadstrešnicu su zajednički, presijecanjem vrpce, otvorili predsjednik TO UHDDR Sladojevci Petar Derdić, predsjednik GO UHDDR Slatina Željko Kolinger, predsjednik GV Slatine Darijo Vrbaslija i predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić.

tks(Tekst i Foto:D.Fišli)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button