NASLOVNICAOPĆINE

U sklopu proslave Dana općine, u prostoru Općine Mikeluš postavljena izložba starih fotografija pod nazivom ”Mikleuš nekad i sad”

Ovih dana, u sklopu proslave Dana općine i blagdana sv. Terezija Avilske, u prostorima Općine Mikleuš za javnost je otvorena izložba starih fotografija pod nazivom ”Mikleuš nekad i sad”. 
 
U organizaciji Društva Naša djeca Mikleuš, a uz potporu grupe Naprednih povjesničara Osnovne škole Mikleuš, ideja je bila pronaći fotografije različitih lokacija s područja Mikleuša kroz cijelo 20. stoljeće. Na temelju tih fotografija učenici su te lokacije pokušali pronaći u realnom vremenu kako bi se mogla napraviti analiza, ali i solidan materijal uz koji bi se mlađi naraštaji mogli upoznati sa zavičajnom poviješću.
 
– Ideja je bila prikupiti što više fotografija iz privatnih albuma koje nam daju uvid u to kako je Mikleuš izgledao u ranijim razdobljima povijesti. Na taj način, uz dogovor s nastavnikom povijesti Dinom Matazom, napravila se analiza i usporedba pojedinih lokacija te kako je Mikleuš izgledao nekada, a kako izgleda sad – objasnila je proces stvaranja samog koncepta izložbe Ivana Kanski, voditeljica foto radionice.
 
– Definitivno jedan hvalevrijedan projekt u koji je bilo bitno na prvom mjestu uključiti djecu koja su uživala istražujući povijest svoga kraja kroz stare fotografije te analizirajući pojedine lokacije i kako one izgledaju danas – dodala je voditeljica foto radionice.
mf (adf, dm)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button