DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U sklopu projekta „Zvuk koji nas pokreće“ Udruga AUM Slatina organizirala dvije zvučne radionice

U udruzi AUM tijekom mjeseca rujna 2023. godine, u sklopu projekta „Zvuk koji nas pokreće“, održane su dvije zvučne radionice svjesne pažnje i opuštanja.

Na prvoj radionici pod nazivom „Što stvara ovaj zvuk?“ djeca od 3 do 12 godina raznovrsnim kreativnim igrama sa zvučnim zdjelama, gongom i ostalim glazbenim instrumentima svirala su, prepoznavala zvuk određenih instrumenata i povezivala instrumente i zvuk te učila nazive instrumenata.

Cilj ovakvih radionica je senzibiliziranje osjeta i optimizacija obrade informacija i opažanja, stimuliranje slušnih osjetila, razvoj sposobnosti koncentracije i pažnje, upoznavanje s instrumentima i zvukom.

Na drugoj radionici pod nazivom „Postupno se aktiviram i opuštam“ djeca su proizvedenim zvukovima i vibracijom gonga i zvučnih zdjela produbljivala svjesnost o vlastitom tijelu s ciljem razvoja sposobnosti koncentracije, unapređivanje osnovnih kognitivnih sposobnosti kao što je opažanje, koncentracija, ustrajnost i svjesno opuštanje.

– Zvučna terapija utječe na svaku stanicu u tijelu balansirajući lijevu i desnu moždanu polutku. Zvučnom terapijom moždane polutke dovode se u sklad što rezultira regeneracijom. Ciljanim pristupom, individualnim vibracijama i svjesnim korekcijama frekvencija koje stvaraju različiti glazbeni instrumenti za meditaciju možemo ponovo doći u stanje suglasja sa samim sobom, povratiti ravnotežu i podržati zdravlje.

Zvučna terapija odgovara potrebama tijela, relaksira i revitalizira organizam. Zvukovi i vibracije pokrivaju ljudske frekvencije i energetske centre, probijaju tjelesne i duševne blokade te stvaraju opuštajuće efekte slične meditaciji i vježbanju, ali bez fizičkog i mentalnog napora te se preporučuju i djeci i odraslima, – pojasnila je Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM i certificirani terapeut zvukom zvučnih zdjela koja je vodila spomenute radionice, a koje su provedene pod pokroviteljstvom Grada Slatine.
(mf/Izvor: AUM Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button