DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U sklopu projekta „Zajedno i mudro na putu bez ovisnosti“ UKLA Slatina organiziralo Sportske susrete klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske

Udruženje klubova liječenih alkoholičara Slatina bilo je protekloga vikenda domaćinom Sportskih susreta klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske u sklopu svoga projekta „Zajedno i mudro na putu bez ovisnosti“.

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i sredstvima državnog proračuna, a provodi se u partnerstvu s Gradskim društvom Crvenog križa Slatina i Centrom za socijalnu skrb Slatina. Cilj projekta je unaprjeđenje sustava podrške osobama s problemima ovisnosti, jačanje kapaciteta stručnih i dostručnih djelatnika za rad na problematici ovisnosti te senzibilizacija lokalne zajednice za alkoholom izazvane poremećaje.

Jedna od brojnih aktivnosti projekta su Sportski susreti klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske, održani u subotu, 14. svibnja na prostoru MO Vladimir Nazor u Slatini, a na kojima je sudjelovalo preko 200 sudionika iz 12 udruga koje se bave alkoholom izazvanim problemima.

Tako su liječeni alkoholičari i članovi njihovih obitelji zajedno sa svojim voditeljima pristigli iz sljedećih udruženja: KLA Križevci, KLA Prelog, KLA Sveti Ivan Žabno, KLA Povratak iz Murskog Središća, KLA dr. Mato Golubić iz Čakovca, KLA Centar iz Koprivnice, KLA Osmijeh iz Donje Dubrave, KLA Zdravi život iz Svete Marije, Obiteljski klub Varaždin, Zajednica klubova liječenih alkoholičara Bjelovarsko-bilogorske županije, UKLA Virovitica i UKLA Slatina.

Nakon himne Udruženja klubova liječenih alkoholičara Slatina u izvedbi člana Krunoslava Matišića i odavanja počasti preminuloj dugogodišnjoj predsjednici istoga Mariji Turk-Kuči minutom šutnje, sve nazočne je pozdravila predsjednica UKLA Slatina Ksenija Vujanović-Juras.
Tom je prigodom izrazila zadovoljstvo što su se sportski susreti ipak uspjeli održati budući da je UKLA Slatina protekle dvije godine, kao i brojne druge udruge, radila u otežanim uvjetima te zbog epidemioloških mjera nije bilo moguće upriličiti druženja s većim brojem sudionika.

– Projekt „Zajedno i mudro na putu bez ovisnosti“ je pri kraju, provodimo ga već gotovo dvije godine i drago mi je da su ovi sportski susreti njegov sastavni dio. Vjerujem da ste i vi sretni kao i ja što smo se danas uspjeli susresti i pokazati da nas ima i da i dalje vrijedno radimo, to je najvažnije, – istaknula je predsjednica Vujanović-Juras zaželjevši svima dobrodošlicu.

Osim okruglog stola za stručne i dostručne djelatnike o poteškoćama u radu klubova liječenih alkoholičara danas i razmjene iskustava, liječeni alkoholičari i članovi njihovih obitelji natjecali su se u šest sportskih disciplina: šah, pikado, viseća kuglana, stolni tenis, kros i potezanje užeta.
Sveukupni pobjednik susreta je domaćin UKLA Slatina, drugo mjesto je pripalo KLA Križevci, a treće UKLA Virovitica.

Budući da slatinsko Udruženje klubova liječenih alkoholičara ima izuzetno raširenu mrežu svojih prijateljstava i suradnje s brojnim udrugama, institucijama i pojedincima te uz sportske redovito sudjeluju na književnim i glazbenim manifestacijama, Sportski susreti klubova liječenih alkoholičara sjeverozapadne Hrvatske u Slatini bili su prigoda za sklapanje novoga prijateljstva.
Naime ovaj događaj svojim su nastupom uveličale članice vrlo mladog  slatinskog rock sastava Sibnele kojima je ovo ujedno bio i prvi službeni javni nastup. Dobrom svirkom podigle su na viši nivo već ionako dobro raspoloženje sudionika susreta, a vjerujemo da ćemo za ove mlade glazbenice tek čuti na slatinskoj glazbenoj sceni.

Sportski susreti završili su prigodnim domjenkom i druženjem do kasnih popodnevnih sati.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button