DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINE

U sklopu projekta LAGam polaznicima edukacije njemačkog jezika uručena uvjerenja

U utorak 22. siječnja 2019. godine u Art dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina održana je podjela uvjerenja polaznicima edukacije njemačkog jezika koja je održana u sklopu projekta LAGam.

Okupljene je kratko pozdravila ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac. Uvjerenja su polaznicima uručili voditeljica LAG-a Renata Butka i predsjednik LAG-a Marinianis Mirko Rončević.

Sam projekt LAGam odabran je u pozivu na podnošenje projektnih prijedloga u sklopu „Podrške programima usmjerenim mladima”. Predsjednik LAG-a Marinianis Mirko Rončević u Zagrebu Ugovor o sufinanciranju potpisao je 18. svibnja 2018. godine sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je Posredničko tijelo razine 1 i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva koje je Posredničko tijelo razine 2. Projekt se provodi 18 mjeseci vrijednosti 660.856,13 HRK.

Partneri LAG-a Marinianis na projektu su Lokalna akcijska grupa Bosutski niz, Općina Čađavica i Općina Sopje.

Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost mladih na lokalnoj razini sa područja LAG-ova Marinianis te Bosutski niz. Najveći problem na području provedbe projekta iskazan je kroz socijalnu isključenost mladih, nezainteresiranost te nedovoljni sadržaji u lokalnoj zajednici koji nisu prilagođeni mladima

Projektom je obuhvaćena ciljana skupima mladih od 15 do 29 godina, te je u planu educirati 150 mladih kroz edukacije PCM-a, ECDL-a, njemačkog i engleskog jezika, pripremu za državnu maturu, voditelja seljačkog gospodarstva, edukacija – mladi i EU fondovi, prevencije nasilja te radionicom CLLA-a.

Projekt će adresirati te riješiti socijalnu isključenost i nedostatak vještina potrebnih mladima pri zapošljavanju te osmišljavanje slobodnog vremena za mlade.  (Tekst i foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button