DOGAĐANJANASLOVNICA

U sklopu planskog uređenja sladojevačkog groblja mrtvačnica zablistala novom fasadom

Grad Slatina u suradnji s gradskom tvrtkom Slatina kom d.o.o. koja je zadužena za upravljanje grobljima, kontinuirano radi na podizanju kvalitete usluga i poboljšanja infrastrukture, kako na gradskom groblju u Slatini tako i na grobljima u prigradskim naseljima.

Uz redovito održavanje u sklopu godišnjeg plana i programa rada u proteklom razdoblju na groblju u Sladojevcima započeli su intenzivni radovi na planskom uređenju istoga te je izgrađeno nekoliko novih staza, a ovih su dana završeni i radovi na sanaciji mrtvačnice.

Tim povodom sladojevačko groblje obišli su gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, voditelj Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Vjekoslav Hess i direktor tvrtke Slatina kom d.o.o. Sanjin Hmelik.

– Uređenjem mrtvačnice čija je fasada nakon sanacije zidova oštećenih vlagom osvježena novim slojem boje, a oličeni su i unutarnji zidovi, završena je još jedna faza uređenja groblja u Sladojevcima planirana za ovu godinu. U narednom periodu preostaje asfaltiranje pripremljenih dionica novoizgrađenih staza, a kada se za to stvore uvjeti nastavit će se s daljnjim uređenjem i izgradnjom novih dionica staza, te će se osvježiti i vanjska stolarija na mrtvačnici , – rekao je gradonačelnik Denis Ostrošić, te dodao kako i ovo groblje poprima novi, dostojanstven izgled, a uz uređenje zapuštenog rubnog dijela dobilo je i mogućnost otvaranja novog polja za plansko proširenje istoga.

Sanaciju i uređenje sladojevačke mrtvačnice tvrtka Slatina kom je odradila u suradnji sa slatinskim obrtom Vulić, vl. Zvonka Vulića, a vrijednost radova iznosila je 27.684,00 kune.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button