DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U sklopu malih komunalnih akcija Grada Slatine

Traktorska kosilica stigla u prave ruke lovaca LU Zec Bakić

Grad Slatina je kroz Program participativnog budžetiranja, ali i razne projekte u proteklom razdoblju ostvario izuzetnu suradnju s mjesnim odborima te raznim udrugama i društvima na području grada Slatine i prigradskih naselja, a ta se suradnja nastavlja i ove godine.

Nakon što je prošle godine sufinancirao zamjenu stolarije na Lovačkom domu, Grad Slatina je ove godine u sklopu Programa malih komunalnih akcija nabavio traktorsku kosilicu za potrebe Lovačke udruge Zec Bakić.
Prilikom primopredaje ovog vrijednog stroja koji će uvelike pomoći pri održavanju okoliša Lovačkog doma, predsjednik udruge Tomislav Colarić zahvalio se na još jednoj potpori Grada Slatine, gradonačelniku Denisu Ostrošiću koji je u pratnji gradskih pročelnika Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića te voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslava Hessa obišao Bakić.

– Suradnja je obostrana i vjerujem da će tako biti i ubuduće. Puno nam znače ovakve donacije koje nam omogućuju još kvalitetniji rad. Iako nismo udruga bogata lovištem u kojemu uglavnom obitava sitnija divljač trenutačno imamo 35 članova koji su itekako aktivni, a koji osim u lovu za vrijeme sezone srijedom, subotom i nedjeljom, sudjeluju i u radnim akcijama kojih svaki lovac preko godine mora odraditi barem deset. Tu su i druge aktivnosti od kojih se svakako ističe sudjelovanje na raznim manifestacijama. Među njima je i redoviti nastup na Otvorenom prvenstvu u kuhanju čobanca u prigodi proslave Dana grada Slatine kojemu se nadamo i ove godine, ukoliko ga bude s obzirom na pandemiju, – ispričao nam je predsjednik udruge Tomislav Colarić te istaknuo kako im Grad Slatina pomaže i pri rješavanju troškova osiguranja uslijed prometnih nesreća na slatinskoj obilaznici kod kojih je uzrok nalet vozila na divljač.

I ova Lovačka udruga također je osjetila krizu nedostatka lovnog turizma zbog pandemije koronavirusom, no unatoč tome Colarić je u nadi poboljšanja situacije istaknuo kako se lovci vesele sezoni lova na srnjaka koji započinje početkom svibnja, a potom i lovu na jelena od mjeseca kolovoza koji lovcima donose prekrasne trofeje.

– Gdje je dobra družba, onda je i služba dobra, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić čestitavši Lovačkoj udruzi Zec Bakić na vrlo uspješnom radu i promociji ovog našeg lijepog slavonskog kraja.

– Doista mi je drago uvijek doći u Bakić i vidjeti napredak, a ono što sam primijetio je da u vašem društvu ima onoliko lovaca koliko doista i radi, što znači da nije u pitanju samo nekakav odstrjel, već je tu i ona druga strana, koja se bavi uređenjem i čuvanjem lovišta. Tu je naravno i razvoj turizma za što ste u potkrovlju svog Lovačkog doma uredili smještaj kako bi se lovci mogli zadržati više dana ovdje što je svima u interesu. Nadam se da će uskoro ponovno biti tako i da će ljudi dolaziti izvana u Slatinu koja nam je sa svojim prigradskim naseljima sve ljepša kao zelena destinacija između Drave i Papuka i to svakako treba iskoristiti, – rekao je gradonačelnik te pohvalio bakićke lovce na uređenju okoliša koji je postao gotovo parkovni prostor što je prije svega slika njihovog rada, a onda i samoga mjesta.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button