DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U sklopu malih komunalnih akcija Grada Slatine: Samohodna kosilica stigla u prave ruke članova TO UHDDR Bakić

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Temeljni ogranak Bakić jedna je od najaktivnijih udruga na širem slatinskom području. Članovi se redovito sastaju te dogovaraju različite aktivnosti među kojima je i briga o okolišu. Brojnim radnim akcijama članovi održavaju javne zelene površine u Bakiću, vode brigu o košnji parka, uređenju okoliša oko mrtvačnice, crkvenog prostor ili bilo koje druge lokacije u mjestu.

Kako bi im se taj posao što više olakšao, Grad Slatina je ovoj vrijednoj udruzi u sklopu malih komunalnih akcija nabavio samohodnu kosilicu švedskog proizvođača marke Stiga.

Naime, Grad Slatina je kroz Program participativnog budžetiranja, ali i razne projekte u proteklom razdoblju ostvario izuzetnu suradnju s raznim udrugama i društvima na području grada Slatine i prigradskih naselja, a ta se suradnja nastavlja i ove godine.

Prilikom primopredaje ovog vrijednog stroja koji će uvelike pomoći pri održavanju bakićkog okoliša, predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin zahvalio se na još jednoj potpori Grada Slatine, gradonačelniku Denisu Ostrošiću koji je jučer (petak) u pratnji svog zamjenika Ilije Nikolića i pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka obišao Bakić.

– Suradnja je obostrana i vjerujem da će tako biti i ubuduće. Puno nam znače ovakve donacije koje nam omogućuju još kvalitetniji rad s kojim nastavljamo i dalje te se nadam da ćemo još dugo moći funkcionirati na ovakav način iako su nam se godine pomalo nakupile. Na naše radne akcije osim članova udruge odazivaju se i ostali mještani, kod nas nema strančarenja jer mi svi zajedno radimo za dobrobit Bakića, cijele naše zajednice pa i grada Slatine, a suradnja s Gradom je od neprocjenjive važnosti jer nam je već mnogo puta izašao u susret i pomogao naš rad.
Nakon što smo prošle godine uz pomoć Grada riješili naše stambeno pitanje te uredili prostor za rad jako smo zahvalni što smo dobili ovu kosilicu koja će nam uvelike biti od pomoći, – istaknuo je predsjednik Ivica Pavin najavivši radnu akciju već sljedećeg dana.  

Gradonačelnik Ostrošić tom se prigodom zahvalio TO UHDDR-a Bakić na kontinuiranom radu.  

– Poveznica između Grada Slatine kao jedinice lokalne samouprave i Bakića, osobito naših branitelja koji su ovdje odlično organizirani i mogu reći među aktivnijim udrugama na slatinskom području, je dobra i kvalitetna. Na ovaj smo način pokušali omogućiti jednu, još bolju suradnju jer oni prije svega rade za dobrobit svoga mjesta. Svojim vrijednim i vrlo kvalitetnim angažmanom članovi udruge na neki način rade uslugu Gradu jer su Bakić učinili jednim prelijepim mjestom za življenje svim mještanima.
Drago mi je što se rezultati naše zajedničke suradnje u proteklih pet godina zaista vide, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić naglasivši kako Grad Slatina ima isto tako kvalitetnu suradnju i s ostalim udrugama, klubovima i društvima na bakićkom području te da će se ista nastaviti i s bakićkim Mjesnim odborom nakon što se ponovno izabere, izrazivši nadu da će se to uskoro dogoditi budući da je razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Slatine jedna od točaka dnevnog reda 6. sjednice Gradskog vijeća čiji je nastavak najavljen za 26. svibnja ove godine.

Današnjoj radnoj akciji u Bakiću odazvalo se 30-ak članova TO UHDDR-a Bakić i ostalih mještana kojima su se pridružili i slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić i pročelnik Krunoslav Šarabok. Osim košnje trave, između ostaloga i pomoću nove kosilice, u središtu mjesta i oko prostorija Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Temeljnog ogranka Bakić pripremljena su i drva za ogrjev kako bi članovi iste mogli svoj rad i redovita druženja nastaviti i u zimskom razdoblju. I ova je radna akcija kao i sve do sada završila druženjem uz prigodni domjenak.
(mf/Foto: Mihaeela Feldi, Ivica Pavin)

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button