KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

U sklopu Interreg projekta „TaMPeD“ u OŠ Josipa Kozarca Slatina održana edukacija za učitelje

U sklopu provođenja Interreg projekta „Joint elaboration and implementation of a primary school talent management and personality development program”, akronima: TaMPeD, u četvrtak, 7. listopada ove godine u školskoj knjižnici OŠ Josipa Kozarca Slatina održana je edukacija učitelja na temu prepoznavanja i rada s darovitim učenicima.
Na edukaciji su sudjelovali učitelji iz triju škola sudionica u projektu: OŠ Josipa Kozarca Slatina kao koordinator, te partneri OŠ Voćin i Sveučilište Pečuh, a edukaciju je vodio prof. Josip Burušić, redoviti profesor s Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar iz Zagreba.  Učitelji su tako imali priliku steći kompetencije koje će im pomoći u radu s darovitim učenicima, a to je i svrha projekta.

Edukacija u Kozarcu prva je od četiri koje su predviđene u projektu. Osim aktivnosti za učitelje predviđena su i dva kampa za darovite učenike od kojih će se jedan održati u Posjetiteljskom centru Dravska priča, a drugi u Pečuhu. Daroviti učenici iz OŠ Josipa Kozarca Slatina, uključeni u projekt, moći će, tijekom školske godine 2021./2022., sudjelovati u izvannastavnim aktivnostima iz Biologije, stranih jezika, medijske kulture, sporta te Tehničke i Likovne kulture. Sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima ima za cilj razvijanje i usmjeravanje talenta kod darovitih učenika. Stoga su, za potrebe održavanja spomenutih programa, u prethodnim mjesecima provođenja projekta, identificirani daroviti učenici, rekonstruirana je učionica Tehničke kulture te je  nabavljena oprema za kabinete stranih jezika, Biologije, Tehničke i Likovne kulture, ured psihologinje i sportsku dvoranu.
(mf/Izvor: OŠ J. Kozarca Slatina, Ana Perković, stručni suradnik pedagog)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button