DOGAĐANJANASLOVNICA

U sklopu gradskog Erasmus+ projekta Prvi koraci održane nove fokus grupe

U sklopu projekta Prvi koraci koje Grad Slatina provodi zajedno sa svojih šest projektnih partnera, prošle godine započete radionice nastavljene su i u ovoj godini. Tako su održane nove radionice u siječnju i veljači u prigradskim naseljima Donji Meljani i Sladojevci.
Radionicu u Donjim Meljanima odradila je Neda Mađarac inače predsjednica udruge za mlade Youth Buzz, a dio programa odrađen je u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, dok je radionicu u Sladojevcima vodila Helena Dereš administratorica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina čiji su članovi i sudjelovali u provedbi fokus grupe, a na kojoj je uz koordinatoricu projekta Mariju Fumić, sudjelovao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić.
Prilikom provedbe implementirani su različiti oblici neformalne metode rada, odnosno rad u skupini, rad na zadatcima kojima se razvijaju vještine kreativnog i kritičkog razmišljanja te timski rad.

I ove su fokus grupa održane s ciljem istraživanja mišljenja mladih o lokalnoj zajednici te kako bi mladi imali prigodu izraziti probleme s kojima se susreću u gradu Slatini i prigradskim naseljima.
Radionice će se održavati sve do mjeseca lipnja, kad kreće analiza prikupljenih podataka na fokus grupama i izrada Strateškog plana za mlade.

Naredne radionice u mjesecu ožujku i travnju odradit će također partneri na projektu, odnosno udruge HVIDR-a Slatina, UZOOR Slatina.
(Mihaela Feldi/Izvor: Grad Slatina)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button