DOGAĐANJANASLOVNICAPROJEKTI I NATJEČAJI

U sklopu gradskog Erasmus+ projekta Prvi koraci održane nove fokus grupe

U sklopu projekta Prvi koraci koji Grad Slatina provodi zajedno sa svojih šest projektnih partnera, tijekom mjeseca travnja održane su još dvije Fokus grupe.

7. po redu radionica održana je u subotu 22. travnja u organizaciji Udruge za obrazovanje i održivi razvoj – UZOOR Slatina, a koju je vodila tajnica iste Monika Kovač. U rad ove fokus grupe održane u prostorijama Hrvatskog doma u Slatini uključilo se desetak učenika Srednje škole Marka Marulića Slatina u pratnji prof. Zorislava Jelenčića, koji su tako imali prigodu izraziti probleme s kojima se susreću u gradu Slatini i prigradskim naseljima, te iznijeti svoja mišljenja i ideje kako ih riješiti.

8. fokus grupa održana je jučer, 24. travnja u Mjesnom domu slatinskog prigradskog naselja Bakić. Radionicu je u suradnji s Mjesnim odborom Bakić organizirala Udruga mladih KRIK Slatina čiji je potpredsjednik Mislav Šljivac u ulozi voditelja itekako zainteresirao 12 mladih sudionika iste.
Mladi su tako kroz različite oblike neformalnih metoda rada, odnosno rada u skupinama upoznati s razvojem vještina kreativnog i kritičkog razmišljanja te timskog rada.

U ime Grada Slatine, svima koji su pomogli u organizaciji dosadašnjih fokus grupa, kao i mladima koji su se odazvali, zahvalila se koordinatorica projekta „Prvi koraci“ Marija Fumić koja je nazočila i radionicama u travnju te najavila još četiri fokus grupe planirane u svibnju i lipnju ove godine kada kreće analiza prikupljenih podataka i izrada Strateškog plana za mlade.
(Mihaela Feldi/Foto: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button