DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U sklopu Erasmus+ projekta Prvi koraci Grada Slatine Udruga “Youth Buzz” organizirala predavanje “Inkluzija u društvu- kako uključiti mlade u odlučivanje?”

Jučer, 23. listopada u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Slatine održano je predavanje pod nazivom “Inkluzija u društvu- kako uključiti mlade u odlučivanje?”.

Predavanje je održano u organizaciji slatinske Udruge “Youth Buzz, u sklopu kojega je radionicu vodila programska i lokalna koordinatorica udruge, Elena Koleno, implementirajući znanja koja je stekla na treningu u organizaciji “Mreže mladih Hrvatske” za lokalne koordinatore, a koja se održala početkom listopada u Zadru.

Na predavanju je uvodno predstavljena važnost sudjelovanja mladih u procesu odlučivanja te važnost uključivanja u taj proces od osnovne škole do fakulteta kroz temu Ciljevi Europske Unije u radu s mladima i inkluzije u društvu, odnosno pitanja kako uključiti mlade u odlučivanje, osobito mlade iz ruralnih sredina te marginaliziranih skupina.
Predavačica Elena Koleno predstavila je tako europske politike za mlade, njihovu važnost te pojasnila što one zahtijevaju od relevantnih dionika u životu mladih.

Nakon predavanja organizirane su interaktivne igre kao jedne od neformalnih metoda rada s mladima, u sklopu kojih su sudionici imali zadatak spojiti ciljeve rada s mladima, s prioritetnim programima Erasmus+ projekta, te istaknuti na koji način treba motivirati mlade i uključiti ih u donošenje odluka.

– Predavanje je organizirano u sklopu dodatnih predavanja gradskog Erasmus+ projekta Prvi koraci, a cilj edukacije bio je postići preduvjete za provedbu kvalitetnih lokalnih konzultacija i povećati participaciju mladih na lokalnoj razini, posebno mladih iz marginaliziranih skupina, ali i umrežiti sudionike te raspraviti o potencijalnim izazovima u provođenju ciljeva EU za mlade, – rekla je koordinatorica projekta Marija Fumić te naglasila kako će slična predavanja za mlade biti upriličena i u mjesecu studenom.

Na kraju radionice mladi su imali prigodu sažeti dojmove te razmijeniti ideje čija bi realizacija znatno doprinijela kvaliteti života mladih na slatinskom području.

Predavanju je nazočila i Neda Mađarac, predsjednica Udruge “Youth Buzz” te tom prigodom pozvala mlade koji su zainteresirani za unaprjeđenje svojih osobnih i profesionalnih kompetencija, da se pridruže radu udruge na putu stvaranja inkluzivnog, pravednog i kvalitetnog društva po mjeri mladih.

(Mihaela Feldi, Grad Slatina, Udruga “Youth Buzz” Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button