DOGAĐANJANASLOVNICA

U sklopu 27. memorijala „Ivica Filković i Perica Sabo“ održane igre hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona na posljednja počivališta hrvatskih branitelja Ivice Filkovića i Perice Sabe na kozičkom groblju, a potom i ispred Spomen-obilježja podignutog njima u čast ispred kapele sv. Roka u Kozicama, u srijedu, 19. srpnja započeo je ovogodišnji, 27. po redu memorijal „Ivica Filković i Perica Sabo“.

Memorijal je nastavljen danas također odavanjem počasti Ivici i Perici, polaganjem lampiona i molitvom kod spomenika podignutom njima u čast u Kozicama.
Uz članove obitelji, počast su odali izaslanik župana Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić, dogradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić i pročelnik Upravnog odjela za razvoj Grada Marin Kokorić, predsjednik Mjesnog odbora Kozice Josip Cader i njegov zamjenik Dario Medved, zatim predsjednici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici NK Kozice i hrvatski branitelji iz Kozica.

U ime organizatora sudionicima ovogodišnjeg memorijala srdačnu dobrodošlicu zaželio je predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Nenad Križić, a potom je to isto učinio i predsjednik Mjesnog odbora Kozice Josip Cader koji je također naglasio značaj održavanja ovoga memorijala kojim se trajno od zaborava želi sačuvati uspomena na ovu dvojicu poginulih hrvatskih vitezova.

U ime Grada Slatine prisutne je pozdravio zamjenik slatinskog gradonačelnika Ilija Nikolić koji je, prisjetivši se ovoga memorijala od njegovih početaka, istaknuo kako je trajni pečat uspomeni na Ivicu i Pericu i spomenik podignut njima u čast ispred kapele sv. Roka u Kozicama.

Na kraju se obratio izaslanik župana Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš kojemu je pripala čast svečano otvoriti ovogodišnji, 27. memorijal „Ivica Filković i Perica Sabo“.
Tom je prigodom ponovno naglasio važnost zajedništva hrvatskih branitelja kojima je čast i dužnost čuvati uspomene na sve hrvatske branitelje čija je krv utkana u temelje slobodne nam domovine Hrvatske, te ih pozvao da se na memorijale i obilježavanje važnih datuma odazivaju u što većem broju.

Igre hrvatskih branitelja potom su održane u sjećanje na pogibiju kozičkih branitelja na nogometnom igralištu u Kozicama koje nosi njihova imena ”Ivica Filković i Perica Sabo”.

Hrvatski su se branitelji natjecali u pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu zračnom puškom, a po završetku natjecanja najuspješnijim pojedincima i ekipama odličja i zahvalnice su uz predsjednika Udruge HVIDR-a Slatina Nenada Križića i predsjednika Mjesnog odbora Kozice Josipa Cadera uručili izaslanik župana Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš i dogradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić, a svečanosti proglašenja pobjednika nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić.

Ove su godine igre hrvatskih branitelja u sklopu 27. memorijala ”Ivica Filković i Perica Sabo” organizirali Vijeće Mjesnog odbora Kozice i Udruga HVIDR-a Slatina uz potporu Grada Slatine.

Igre hrvatskih branitelja – REZULTATI:

Viseća kuglana ekipno:

 1. HVIDR-a Slatina 367 – bodova (Miroslav Marković, Drago Sabljak, Marko Marković, Marin Peršić)
 2. HVIDR-a Virovitica 362 – boda (Josip Viljevac, Željko Dolenčić, Ivan Ciraki, Vinko Kuzman)
 3. UHBDDR Nova Bukovica – 336 bodova (Darko Bašić, Franjo Kraljik, Josip Kiš, Josip Penov)

Viseća kuglana pojedinačno:

 1. Drago Sabljak – 104 boda (HVIDR-a Slatina)
 2. Vinko Kuzman – 101 bod (HVIDR-a Virovitica)
 3. Željko Dolenčić – 99 bodova (HVIDR-a Virovitica)

Elektronski pikado ekipno:

 1. HVIDR-a Slatina – 1975 bodova (Blaženka Nađ, Dragan Arsin, Mihaela Feldi)
 2. UDVDR Slatina 1954 – bodova (Damir Bogati, Zdenko Zdelar, Ivić Sekić)
 3. UHDDR TO Sladojevci – 1802 boda (Petar Derdić, Dalibor Kovač, Ivica Grahovac)

Elektronski pikado pojedinačno:

 1. Blaženka Nađ – 849 bodova (HVIDR-a Slatina)
 2. Ivić Sekić – 768 bodova (UDVDR Slatina)
 3. Dalibor Kovač – 663 boda (UHDDR TO Sladojevci)

Streljaštvo zračnom puškom ekipno:

 1. GO UHDDR Slatina – 233 kruga (Danijel Klement, Alen Vuglovečki, Renato Kolinger)
 2. UHBDDR Nova Bukovica – 188 krugova (Slavko Mađarić, Stjepan Krahulec, Darko Takač)
 3. ZUiČ HVIDR-a VPŽ – 184 krugova (Dragutin Fišli, Drago Ladović, Ilija Nikolić)

Streljaštvo zračnom puškom pojedinačno:

 1. Danijel Klement – 80 krugova (GO UHDDR Slatina)
 2. Alen Vuglovečki – 78 krugova (GO UHDDR Slatina)
 3. Renato Kolinger – 75 krugova (GO UHDDR Slatina)

                Sudio: Predsjednik Streljačkog kuba „Miholjac“ Gornji Miholjac Josip Kovačić

Memorijal je u poslijepodnevnim satima nastavljen Turnirom u malom nogometu i Memorijalnom trkom od Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade u Slatini do Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Ivici i Perici u Kozicama.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button