DOGAĐANJANASLOVNICA

U sklopu 24. memorijala „Ivica Filković i Perica Sabo“ održane Igre hrvatskih branitelja i Memorijalna utrka

Polaganjem upaljenih lampiona i odavanjem počasti Ivici Filkoviću i Perici Sabi kod spomen ploče na nogometnom igralištu u Kozicama koje nosi ime po ovoj dvojici hrvatskih vitezova koji su svoje živote položili na oltar domovine, započele su Igre hrvatskih branitelja u sklopu 24. memorijala „Ivica Filković i Perica Sabo“.

Počast su odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeni predsjednicima županijskog i slatinskog Odbora za hrvatske branitelje Matom Bubašem i Ilijom Nikolićem, predstavnici organizatora memorijala, Mjesnog odbora Kozice i Nogometnog kluba Kozice, te u ime Grada Slatine član Gradskog vijeća Grada Slatine Saša Matijević i izaslanik slatinskog gradonačelnika, pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok koji je otvorio Igre hrvatskih branitelja.

Uz pročelnika Šaraboka riječi potpore održavanju ne samo ovoga već svih memorijala u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje, s porukom da se ne zaboravi, uputili su predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, te u ime domaćina predsjednik NK Kozice Damir Parc.

Svoj doprinos obilježavanju ove obljetnice dali su i sudionici Memorijalne utrke koja je startala u Slatini ispred Parka 136. slatinske brigade prema ciljnom odredištu na kozičkom nogometnom igralištu gdje su sudionici utrke također odali počast poginulim hrvatskim braniteljima, a upaljene lampione položili su Tanita Šantalab i Zlatko Milošević kao najmlađi i najstariji sudionik utrke.
Uz njih su u ovogodišnjoj utrci sudjelovali predstavnici Atletskog kluba Slatina Nives Halužan, Ivor Miklošević, Doroteja Santi, Mirta Drokan i Tomislava Medvedović, te predsjednik Udruge maratonaca VPŽ Pavo Tutenov koji se u ime svih trkača zahvalio na srdačnoj dobrodošlici.

Branitelji su se natjecali u pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu zračnom puškom te ostvarili sljedeće rezultate:

Elektronski pikado ekipno:
1. Udruga HVIDR-a Slatina
2. KHBL PTSP Nova Bukovica
3. UHDVDR Slatina

Elektronski pikado pojedinačno:
1. Borislav Šafar
2. Josip Habl
3. Željko Takač

Viseća kuglana ekipno:
1. KHBL PTSP Nova Bukovica
2. Udruga HVIDR-a Slatina
3. UHDVDR Slatina

Viseća kuglana pojedinačno:
1. Šime Cicvarić
2. Darko Bašić
3. Mario Cigrovski

Streljaštvo ekipno:
1. KHBL PTSP Nova Bukovica
2. Udruga HVIDR-a Slatina
3. ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije

Streljaštvo pojedinačno:
1. Stjepan Krahulec
2. Ilija Nikolić
3. Josip Podboj

Najuspješnijim pojedincima i ekipama odličja su uručili predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatina Ivan Selenić, predsjednik županijske HVIDR-e Mato Bubaš i pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok, dok je zahvalnice trkačima uručio predsjednik NK Kozice Damir Parc.

24. memorijal „Ivica Filković i Perica Sabo“ nastavlja se sutra 19. srpnja otkrivanjem spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Ivici Filkoviću i Perici Sabi u Kozicama s početkom u 11 sati, a potom i svetom misom u kapeli sv. Roka, te nogometnom utakmicom između NK Kozice i NK Slatina koja počinje u 18 sati.

Organizatori ovogodišnjeg memorijala „Ivica Filković i Perica Sabo“ su Vijeće Mjesnog odbora Kozice, Nogometni klub Kozice i Udruga HVIDR-a Slatina, a pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Slatine.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button