DOGAĐANJANASLOVNICA

U sklopu 23. Memorijala „Ivica Filković i Perica Sabo“ održane Igre hrvatskih branitelja i memorijalna utrka

23. Memorijal „Ivica Filković i Perica Sabo“ danas je nastavljen Igrama hrvatskih branitelja i memorijalnom utrkom, a program je započeo odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima Ivici i Perici, polaganjem upaljenih lampiona i molitvom kod spomen ploče na kozičkom Mjesnom domu.
Počast su, uz članove obitelji, odali predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa slatinskog područja, predsjednici županijske i slatinske HVIDR-e Mato Bubaš i Ilija Nikolić, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić, predstavnici DVD-a Kozice, te predstavnici organizatora memorijala, Mjesnog odbora Kozice i Nogometnog kluba Kozice.

Potom su na nogometnom igralištu u Kozicama, koje od prošle godine nosi ime ove dvojice hrvatskih vitezova, održane igre hrvatskih branitelja koje je otvorio predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić uz kojega su tom prigodom riječi potpore održavanju ne samo ovoga već svih memorijala u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje, s porukom da se ne zaboravi, uputili predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić, predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić i u ime domaćina predsjednik NK Kozice Damir Parc.

Svoj doprinos obilježavanju ove obljetnice dali su i sudionici Memorijalne utrke koja je nakon odavanja počasti poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima kod spomen-obilježja u Parku 136. slatinske brigade, krenula iz Slatine prema ciljnom odredištu na kozičkom nogometnom igralištu.
U ovogodišnjoj utrci sudjelovali su predstavnici Udruge maratonaca VPŽ Pavo Tutenov, Ivan Ica Medved, Zlatko Milošević, Mario Krznarić i Mario Kovač kojemu je ovo bila 100-ta istrčana memorijalna utrka, zatim predstavnici Atletskog kluba Slatina Doroteja Santi i Ivan Drokan, te Predrag Vujić, Bruno Fabijanac i Božidar Smokrović, uz biciklističku pratnju Miroslava Novakovića, a koje su po dolasku na cilj s velikim oduševljenjem i uz riječi potpore dočekali okupljeni hrvatski branitelji.

Branitelji su se natjecali u pikadu, visećoj kuglani i streljaštvu zračnom puškom. U pikadu, za koje je natjecanje održano u slatinskom Caffe baru AR, najbolji je bio Ivan Grahovac (TO UHDDR Bakić), drugi je Ivica Medić (UDVDR Ogranak Slatina), a treći Stjepan Trevizan (HVIDR-a Slatina).
Ekipno je TO UHDDR Bakić zauzeo prvo mjesto, drugo UDVDR Ogranak Slatina, a treće UVVPDR VPŽ.

U visećoj kuglani u pojedinačnoj konkurenciji slavio je Damir Krklec (ZUiČ HVIDR-a VPŽ), drugi je bio Zdravko Kodrić (TO UHDDR Sladojievci), a treći Franjo Sterle (ZUiČ HVIDR-a VPŽ).
Ekipno najbolji su bili članovi ZUiČ HVIDR-a VPŽ, drugi TO UHDDR Sladojevci, a treći TO UHDDR Bakić.

U streljaštvu zračnom puškom u pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Stjepan Krahulec (UHBL PTSP Nova Bukovica), drugi je bio Ilija Nikolić (HVIDR-a Slatina), a treći Filip Podboj (ZUiČ HVIDR-a VPŽ).
Ekipno prva je bila ekipa UHBL PTSP Nova Bukovica, druga HVIDR-a Slatina, a treća Zajednica udruga i članova HVIDR-a VPŽ.

Najuspješnijim pojedincima i ekipama odličja su uručili predsjednik županijske HVIDR-e Mato Bubaš, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić i predsjednik Županijske skupštine VPŽ Miran Janečić, dok su zahvalnice na sudjelovanju ekipama te trkačima koji su istrčali memorijalnu utrku od Slatine do Kozica, kao i zaslužnima za organizaciju uručili predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina Ilija Nikolić i predsjednik NK Kozice Damir Parc.

Igre hrvatskih branitelja i memorijalna utrka završile su ručkom i zajedničkim druženjem.
Memorijal se nastavlja sutra, 21. kolovoza, turnirom u velikom nogometu na kojemu će nastupiti nogometni klubovi „Mladost“ iz Čađavice, „Slatina“, „Sloga“ iz Zdenaca i domaćin „Kozice“.

Svečano otvorenje turnira bit će u 15:30 sati, dok se proglašenje pobjednika očekuje oko 20 sati.
(Mihaela Feldi/Foto: M. Feldi, D. Fišli, i P. Žarković)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button