DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, održana je sjednica Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije

U Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, održana je sjednica Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije. Sjednicom je predsjedavao Mato Bubaš, predsjednik navedenog odbora. Na sjednici se govorilo o skorašnjoj organizaciji 14. Hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj koja će se održati 13. prosinca u Voćinu.

Osim toga, na sjednici je bilo govora o organiziranom odlasku hrvatskih branitelja s područja Virovitičko-podravske županije na tri godišnje obljetnice (Bljesak, Oluja, Vukovar). Dana je inicijativa, s obzirom na povećanje troškova energenata, za povećanjem izdvajanja iz VPŽ proračuna za udruge proistekle iz Domovinskog rata. Definirano je kako će se od iduće godine, obilježavati „Svečana akademija povodom Dana hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije“, koja će predstavljati središnju proslavu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s našeg područja. Istodobno je naglašeno, kako je preostalo još 50 mjesta za sistematske preglede hrvatskih branitelja s područja VPŽ.
(www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button