CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

U RH 40 novozaraženih, 16 manje nego jučer – epidemiološka situacija i dalje pod kontrolom

Trenutno je potvrđeno ukupno 1222 osobe zaražene koronavirusom, a 130 osoba je ozdravilo. Šesnaest osoba preminulo je od koronavirusa. 36 osoba je trenutačno na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 11464 testiranja: 617 u posljednja 24 sata. 372 osobe su hospitalizirane.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je uputu o smanjivanju putovanja za građane koji žele doći u domovinu tijekom Uskrsa. I dalje vrijedi preporuka HZJZ-a o ograničavanju putovanja, i iz inozemstva i u inozemstvo, te unutar Hrvatske.

Od srijede je aktivan i sustav e-propusnica. Od 6. travnja bit će moguće izdavanje samo e-propusnica. Više o e-propusnicama i načinu izdavanja pogledajte OVDJE. Do nedjelje, 5. travnja do 14 sati izdano je 441.721 e-propusnica, od čega 373.302 za poslodavce, a odbijeno 12.884 zahtjeva.

U subotu je Nacionalni stožer donio i nove mjere koje se odnose na radno vrijeme trgovina, ali i Odluku koja jasno propisuje sve epidemiološke te zaštitne mjere kod taxi prijevoznika.

U VPŽ i peti dan smo bez pozitivnog nalaza na koronavirus. Dvoje do sada oboljelih supružnika, koji se i nadalje nalaze u kućnoj samoizolaciji, više nema niti simptome korona virusa, čak niti povišenu tjelesnu temperaturu… Poštujte epidemiološke i sigurnosne upute, budite strpljivi, savjesni i odgovorni. (mk)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button