DOGAĐANJANASLOVNICA

U punom jeku radovi na sanaciji Mjesnog doma u Kozicama

U slatinskom prigradskom naselju Kozice intenzivno se radi na sanaciji Mjesnog doma, a kako teku radovi uvjerio se gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić koji je u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i Upravnog odjela za razvoj grada Marina Kokorića, te direktora Slatina Kom-a Sanjina Hmelika obišao radove. S informacijama u kojoj su fazi radovi, goste su upoznali predsjednik MO Kozice Dario Medved, predsjednik NK Kozice Damir Parc i Zvonko Kiš.

Kako smo doznali predzadnja faza uređenja Mjesnog doma u Kozicama u ovoj godini bila je plinifikacija i uvođenje centralnog grijanja kojom su Kozičani dobili jedan zaista reprezentativan prostor podignut na viši nivo. Dom je i svježe obojan gdje su se uz financijsku potporu Grada Slatine svojim donacijama uključili i sami mještani što kroz financijsku potporu, što kroz odaziv na radne akcije.

Zadnja faza je uređenje kuhinje koja bi kroz projekt Malih komunalnih akcija Grada Slatine, trebala početkom iduće godine biti stavljena u funkciju.

– Nadam se da će nakon završetka radova Kozičani biti zadovoljni sa svojim domom u kojemu će od sada moći puno kvalitetnije organizirati svoje aktivnosti i drago mi je da smo pronašli zajednički jezik s Mjesnim odborom i predsjednikom Darijom Medvedom, ali i svim Kozičanima s kojima Grad Slatina i inače dobro surađuje, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te dodao kako će se uz kozički Mjesni dom, te domove u mjesnim odborima Donji Meljani, Markovu i Vladimira Nazora u Slatini u kojima je s još nekakvim dodatnim sadržajima puno toga učinjeno, nastojati sanirati i domovi u ostalim mjesnim odborima.

Tako se putem natječaja LAG-a iduće godine planira uređenje doma u Radosavcima, te će se nastaviti s realizacijom projekta uređenja doma u Novom Senkovcu koji nije zaživio kada je započet. Grad Slatina uložio je dodatne napore u proteklih godinu i pol dana u pripremi potrebne dokumentacije kako bi se u 2020.-oj godini omogućilo pokretanje njegove sanacije.

U idućoj godini počet će i radovi u sklopu projekta EPIcentar Sequoia koji će uz  ostale spomenute projekte zaista podići kvalitetu života ne samo u Slatini nego i mjesnim odborima.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button