DOGAĐANJANASLOVNICA

U pripremi rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra u Sladojevcima

Grad Slatina pripremio je projektnu dokumentaciju za projekt Rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra u Sladojevcima za prijavu na idući natječaj koji provodi LAG u sklopu Programa ruralnog razvoja, a čije se raspisivanje očekuje ovoga ljeta.

O toj temi i ostalim pripremljenim investicijskim projektima razgovaralo se na jučerašnjem sastanku u maloj vijećnici Gradske uprave Grad Slatine,  na kojemu su uz gradonačelnika Denisa Ostrošića nazočili pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok i pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić sa suradnicima Vesnom Klement i Matejom Peretinom, u ime Gradske razvojne agencije Slatine ravnateljica Teodora Fišer sa suradnicom Marijom Boroša te predsjednik Mjesnog odbora Sladojevci Tomislav Kizivat i predsjednik NK Slavonija Sladojevci Ivan Kovač.

Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije postojećeg sportskog objekta na nogometnom igralištu obuhvaća sanaciju krovišta, vanjske stolarije i pročelja, te rekonstrukciju sanitarnih čvorova, vodovoda i kanalizacije, uvođenje centralnog grijanja i solarnog sustava za grijanje potrošne tople vode, te uređenje male sportske dvorane na katu. Procijenjena vrijednost navedenih radova iznosi 1.360.000,00 kuna te je zaključeno da će se radovi izvoditi u nekoliko etapa ovisno o vrijednostima natječaja na koji se mogu prijaviti gradovi ili udruge uz sufinanciranje Grada Slatine.
U dogovoru s predstavnicima Mjesnog odbora dogovoreni su prioriteti te će se na idući natječaj prijaviti  rekonstrukcija krovišta, stolarije i pročelja u vrijednosti do 100.000 eura.

Uskoro se očekuju rezultati za Projekt uređenja dječjeg igrališta uz sportsko-rekreacijski centar u Sladojevcima koji je prijavljen u rujnu prošle godine na natječaj LAG-a za dodjelu 210.000,00 kuna, koji je sukladno uvjetima natječaja kandidirala Turistička zajednica Grada Slatine. Uređenjem igrališta sladojevački mališani dobit će suvremeni prostor za igru s tri zanimljiva igrala postavljene na antistres podlozi i četiri klupe za odmor.

Projekt rekonstrukcije ceste i nogostupa u Ulici Matije Gupca u Sladojevcima u vrijednosti 1.700.000 kuna pripremljen je i uvršten u Intervencijski plan Grada Slatine u sklopu Programa regeneracije malih gradova.

Sladojevčani su upoznati i s projektom izgradnje kanalizacijske mreže u njihovom naselju, koji je uvršten u projekt izgradnje komunalne vodne infrastrukture Aglomeracija Slatina. Za kanalizaciju u Sladojevcima u rujnu prošle godine Komrad je dobio građevinsku dozvolu, a očekivana provedba cjelokupnog projekta je u razdoblju 2020.-2022. godine.

Tijekom sastanka se razgovaralo i o uređenju groblja u Sladojevcima kojemu gravitiraju četiri prigradska naselja, a na kojemu je potrebna izgradnja ulične ograde, ugradnja klima uređaja u mrtvačnici i uređenje platoa oko središnjeg križa na groblju.

Navedenim pripremljenim EU projektima u ovom najvećem slatinskom prigradskom naselju značajno će se unaprijediti kvaliteta života kroz komunalnu opremljenost naselja i unaprjeđenje sportsko-rekreacijskih prostora.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button