DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICAUDRUGE

U prigodi proslave Dana grada Slatine Udruga AUM upriličila radionicu joge u paviljonu središnjeg gradskog parka

Prigodom proslave Dana grada Udruga AUM Slatina uz pokroviteljstvo Grada Slatine i Turističke zajednice Grada Slatine organizirala je danas radionicu joge za djecu i odrasle u Parku 136. slatinske brigade.

Unatoč lošim vremenskim prilikama radionica je umjesto na travi, vrlo uspješno održana u prostoru paviljona.
Na radionici su se, osim joge, radile i vježbe disanja za povećanje kapaciteta pluća i bolju koncentraciju, vježbe za opuštanje i smanjivanje stresa, vježbe za kralježnicu, vježbe istezanja, razgibavanja i bolju ravnotežu.

Radionicu je vodila predsjednica Udruge AUM Svjetlana Dupan, certificirana učiteljica joge s međunarodnom licencom, certificirana terapeutkinja zvukom i završenom obukom mindfulnessa ili svjesne pažnje.

Inače, Udruga AUM djeluje već četvrtu godinu u Slatini, Suhopolju i Virovitici te ima 30-ak aktivnih članova.

U Slatini se dva puta tjedno provode treninzi različitih stilova joge u dva različita programa i dvije različite grupe, za početnike i napredne vježbače. Provode se i zvučne terapije i meditacije s gongom, zvučnim zdjelama i raznim glazbenim instrumentima, zatim vježbe disanja koje su odlična prevencija oboljenja pluća u slučaju zaraze virusom COVID-19 i čija redovna praksa ubrzava oporavak nakon oboljenja.
Radionice za navedene programe počinju od 1. rujna ove godine, a od 1. listopada uvodi se i SUPER KIDS RELAX PROGRAM svjesne pažnje i rekreacije za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koji je usmjeren na razvoj koncentracije, kontrole napetosti, stresa i negativnih emocija, usvajanje tehnika opuštanja i svjesne pažnje te razvoja samopouzdanja, samopoštovanja i socijalnih vještina kroz igru, tjelovježbu i kreativno izražavanje.

Treninzi se provode u dvorani prostora Udruge AUM i Krik nasuprot Industrijsko-obrtničke škole Slatina i online preko Zoom aplikacije.

Budući da su pojedini sugrađani na današnjoj radionici iskazali interes za spomenute programe predsjednica AUM-a Svjetlana Dupan istaknula je kako se svi zainteresirani mogu o svemu više informirati kod nje osobno ili na broj 098/779-354.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button