NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

U prigodi Mjeseca hrvatske knjige mališani DV Zeko posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina

S ciljem pružanja mogućnosti djeci za zajedničku interakciju, te njegovanje pravilnog odnosa prema knjizi i slikovnici, kao i razvijanja ljubavi prema čitanju djeca Dječjeg vrtića Zeko u prigodi Mjeseca hrvatske knjige posjetila su sa svojim odgojiteljicama Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina.

Tako su djeca sudjelovala u raznim aktivnostima vezanim uz priče, bajke i govorne igre, te razvoj interesa prema knjigama i slikovnicama.

– Slikovnice potiču na razvoj pozitivnih emocija, komunikacije, pamćenja, a kroz njih djeca ujedno vježbaju govor te bogate svoj fond riječi.
Kroz aktivnosti uz slikovnicu djeca upotrebljavaju riječi na različite načine, slušaju druge kako govore što ih potiče da se i sami sve kreativnije izražavaju i na taj način obogaćuju svoj rječnik, – istaknula je ravnateljica DV Zeko Sanela Valpovac Maurer te se ovim putem zahvalila knjižničarkama slatinske Gradske knjižnice i čitaonice na gostoprimstvu, maštovitim aktivnostima i sadržajima koje su podijelile s djecom i omogućile im da dopunjuju i usavršavanju svoje znanje o knjigama/slikovnicama.
(mf/Izvor: DV Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button