DOGAĐANJANASLOVNICA

U prigodi Međunarodnog dana starijih osoba Zajednica žena HDZ-a Slatina „Katarina Zrinski“ darivala štićenike Obiteljskog doma Jelena Perković u Slatini

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, predstavnice Zajednice žena HDZ-a Slatina „Katarina Zrinski“ Romina Bertić i Ivana Strupar predvođene predsjednicom Ivonom Balić posjetile su Obiteljski dom Jelene Perković u Slatini.

Tom su prigodom u srdačnom razgovoru sa štićenicima i osobljem Doma razveselile sve korisnike malim poklon paketima, a ujedno su nazočile i proslavi 90. rođendana jedne od štićenica.

Obiteljski dom Jelena Perković u Slatini radi od 2018. godine i trenutačno se brine o 14 štićenika od kojih je samo troje pokretno dok su ostali „vezani“ za krevet s teškim oboljenjima.

Kako doznajemo uz voditeljicu Doma Jelenu Perković zaposlene su dvije medicinske sestre, jedan bolničar, dvije njegovateljice, kuharica i spremačica, dok je direktor Doma Mato Munitić.
Dom redovito surađuje i s vanjskim suradnicima, odnosno sa socijalnom radnicom Ivonom Balić, fizioterapeutkinjom Gordanom Vukelić, te obiteljskim liječnikom Danijelom Rešetarom, a po potrebi i s ostalim vanjskim suradnicima poput psihijatra, psihologa i dr.

– Mi se svi trudimo da ovaj Dom opstane i da u njemu svima bude ugodan boravak. Kroz zajedničko druženje trudimo se što više olakšati boravak našim bolesnim i nemoćnim korisnicima kako bi svoje dane u ovoj starijoj dobi proveli što ljepše i ugodnije.
Oni koji su pokretni imaju mogućnost izići van u šetnju, kratimo vrijeme različitim društvenim igrama, a sve uz razgovor, šalu i puno smijeha.

Bude i teških situacija ali sve to osoblje učini nekako lakšim da ostali korisnici to ne osjete, – rekla nam je Jelena Perković te se ovom prigodom u ime cijelog osoblja zahvalila Zajednici žena HDZ-a Slatina „Katarina Zrinski“ što su obradovali starije i nemoćne štićenike Doma jer to im jako puno znači.

Na kraju je istaknula kako u Slatini i okolici, s obzirom na upite, potreba za udomljavanjem ima, ali su trenutačno svi kapaciteti popunjeni, no na brojevima telefona dostupnima na internet stranici Obiteljskog doma Jelena Perković zainteresirani se mogu informirati te eventualno upisati na listu čekanja.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button