DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U prigodi blagdana sv. Josipa Glasnici istine u Slatini startali ultramaraton imena „Glasnici istine srcem za Pakrac“

Povodom proslave Josipova, blagdana sv. Josipa, zaštitnika hrvatskog naroda, sveopće Crkve i domovine Hrvatske te gradova Slatine i Pakraca koji ujedno slavi i svoj Dan grada, članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ već treću godinu za redom 19. ožujka organiziraju ultramarataton imena „Glasnici istine srcem za Pakrac“ kojim spajaju Slatinu i Pakrac.

Prije samog starta u 8 sati jutros su zajedno s Glasnicima istine paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade počast poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima odali zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

Pohvalivši dosadašnji rad i aktivnosti Glasnika istine kojima pronose istinu o Domovinskom ratu diljem Lijepe naše, zaželjeli su im da i ovaj ultramaraton istrče uspješno.

Put Pakraca uz policijsku pratnju i logističku potporu Ivane Novak uputili su se Glasnici istine: Goran Draksler, Mario Kovač, Željko Lukačević, Robert Knapić i Davor Čiček, te predsjednik Udruge Pavo Tutenov koji je istaknuo kako u ovom ultramaratonu sudjeluju samo članovi Glasnika koji na taj način žele odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima gradova Pakraca i Slatine.

To će učiniti na svim spomen-obilježjima poginulih hrvatskih branitelja na ruti Slatina-Radosavci-Mačkovac-Voćin-Kamenska-Bučje-Pakrac.

Osim toga, njihov je to doprinos u zahvalu spomenutim gradovima na dugogodišnjoj podršci.

– Iznimno smo sretni i ponosni što ćemo ovim ultramaratonom „spojiti“ nama dva posebno draga grada, dva grada junaka Domovinskog rata, Pakrac i Slatinu, – istaknuo je Tutenov te dodao kako se dolazak na cilj kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Pakracu očekuje u 17:30 sati.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button