DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

U povodu otvorenja Epi centra Sequoia, Ostrošić i Culej na Radio Slatini

Prigodno, prije samog otvorenja Posjetiteljsko interpretacijskog centra Sequoia u studiju Radio Slatine smo ugostili gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića i voditelja EPIcentra Sequoia Juricu Culeja. Razgovor je krenuo od samog projekta.

Projekt  je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sequoia ili mamutovac u Slatini je jedini zaštićeni primjerak ove vrste u Hrvatskoj, te je među najstarijima u Europi.

Revitalizacijom zaštićene prirodne baštine, uspostavljanjem Posjetiteljsko interpretacijskog centra povećat će se broj posjetitelja odredištima prirodne baštine, infrastrukture, te turističkih sadržaja. 

Izravno se utječe na zapošljavanje.

Tu su i edukativni sadržaji, koji izravno utječu na podizanje svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti.

Izgradnja i uređivanje svih objekata je bilo izrazito izazovno, no unatoč svemu 22.travnja otvaraju se vrata posjetiteljima. Kompleks se sastoji od Interpretacijskog centra s multimedijalnim interaktivnih postavom, konferencijske dvorane, dvorane za edukaciju i prezentaciju, ureda za volontere,hostela s 30 ležaja ,restorana te dječjeg igrališta s poučnom stazom.

Danas u 16h  je formalno otvorenje za sve posjetitelje. Sve nam je to u jednom dahu ispričao voditelj Epicentra Sequoia Jurica Culej. Pohvalio je sve djelatnike koji su sudjelovali u stvaranju i ostvarivanju ove priče te isto tako podršku Grada Slatine.

„Epicentar Sequoia je izvrsno odredište, ne samo za domaće posjetitelje, već i kao turistička destinacija. Upotpunjuje turističku ponudu grada zajedno s Gradskim muzejom. Tu je i naše kino koje nudi svoje sadržaje, naše crkve. Ako gledamo malo širu sliku možemo napraviti cijelu rutu od Epicentra Sequoia, Dravske priče, Geocentra Voćin i  Dvorca Janković u Suhopolju. Imamo materijala za višednevnu ekskurziju“, nadovezao se gradonačelnik Denis Ostrošić. Također smještajni kapaciteti pridonose odabiru našeg grada kao višednevne destinacije kada su Dani Milka Kelemena ili neke druge manifestacije.

Jurica Culej je još istaknuo da se ponuda restorana bazira na domaćoj ponudi jela i isto tako na nabavi domaćih namirnica od lokalnih OPG-a i proizvođača. Pozvao je sve proizvođače i uzgajivače da se jave za suradnju na obostrano zadovoljstvo.

„Uskoro ćemo otvoriti i suvenirnicu i tu će isto tako biti prostora za suradnju s lokalnim proizvođačima i poduzetnicima. Cilj nam je da zajedno gradimo priču u srcu našeg grada“, rekao je gradonačelnik.

Na kraju smo svi zajedno pozvali sve slušatelje da dođu na otvorenje Posjetiteljsko interpretacijskog centra Sequoia 22.04. U 16h, koje će uveličati KUD Dika i Suhopoljski tamburaši.

Priveli smo ovaj ugodan razgovor kraju i već započeli neke nove ideje za nova druženja.

Ali, prvo se vidimo u Epicentru Sequoia!

tks(Tekst: Ratka Turk/Foto: Zvonko Štimac)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button