DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALORADIO EMISIJE

U povodu otvorenja EPIcentra Sequoia, Ostrošić i Culej na Radio Slatini

Prigodno, prije samog otvorenja Posjetiteljsko interpretacijskog centra Sequoia u studiju Radio Slatine smo ugostili gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića i voditelja EPIcentra Sequoia Juricu Culeja. Razgovor je krenuo od samog projekta.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sequoia ili mamutovac u Slatini je jedini zaštićeni primjerak ove vrste u Hrvatskoj, te je među najstarijima u Europi. Revitalizacijom zaštićene prirodne baštine, uspostavljanjem Posjetiteljsko-interpretacijskog centra povećat će se broj posjetitelja odredištima prirodne baštine, infrastrukture, te turističkih sadržaja. Izravno se utječe i na zapošljavanje. Tu su i edukativni sadržaji, koji izravno utječu na podizanje svijesti o važnosti očuvanja bioraznolikosti.

Izgradnja i uređivanje svih objekata je bilo izrazito izazovno, no unatoč svemu 22. travnja otvaraju se vrata posjetiteljima. Kompleks se sastoji od Interpretacijskog centra s multimedijalnim interaktivnih postavom, konferencijske dvorane, dvorane za edukaciju i prezentaciju, ureda za volontere, hostela s 30 ležaja, restorana te dječjeg igrališta s poučnom stazom.

– Danas u 16h je formalno otvorenje za sve posjetitelje, – sve nam je to u jednom dahu ispričao voditelj Epicentra Sequoia Jurica Culej. Pohvalio je sve djelatnike koji su sudjelovali u stvaranju i ostvarivanju ove priče te isto tako podršku Grada Slatine.

– Epicentar Sequoia je izvrsno odredište, ne samo za domaće posjetitelje, već i kao turistička destinacija. Upotpunjuje turističku ponudu grada zajedno s Gradskim muzejom. Tu je i naše kino koje nudi svoje sadržaje, naše crkve. Ako gledamo malo širu sliku možemo napraviti cijelu rutu od Epicentra Sequoia, Dravske priče, Geocentra Voćin i Dvorca Janković u Suhopolju. Imamo materijala za višednevnu ekskurziju. Također smještajni kapaciteti pridonose odabiru našeg grada kao višednevne destinacije kada su Dani Milka Kelemena ili neke druge manifestacije, – nadovezao se gradonačelnik Denis Ostrošić. 

Culej je još istaknuo da se ponuda restorana bazira na domaćoj ponudi jela i isto tako na nabavi domaćih namirnica od lokalnih OPG-a i proizvođača. Pozvao je sve proizvođače i uzgajivače da se jave za suradnju na obostrano zadovoljstvo.

– Uskoro ćemo otvoriti i suvenirnicu i tu će isto tako biti prostora za suradnju s lokalnim proizvođačima i poduzetnicima. Cilj nam je da zajedno gradimo priču u srcu našeg grada, – rekao je gradonačelnik.

Na kraju smo svi zajedno pozvali sve slušatelje da dođu na otvorenje Posjetiteljsko-interpretacijskog centra Sequoia 22. travnja u 16h, koje će uveličati KUD Dika i Suhopoljski tamburaši.

Potom smo priveli ovaj ugodan razgovor kraju i već započeli neke nove ideje za nova druženja. Ali prvo se vidimo u Epicentru Sequoia!

tks (Ratka Turk i Zvonko Štimac)

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button