DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U povodu Dana županije „Glasnici istine“ po osmi put od Kladara do Stare Jošave

U povodu Dana županije Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ po osmi je put za danas organizirala Memorijalni ultramaraton pod nazivom ˝Kroz Virovitčko podravsku županiju” koji i ovoga puta  trče od Kladara do Stare Jošave u duljini od 86 km na štafetni način po grupama trkača koji se naizmjenično izmjenjuju na svakih 5 kilometara.
Ultramaraon se održava pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, a posvećen je spomenu na sve poginule hrvatske branitelje s područja Virovitičko-podravske županije.

Na samom startu u Kladarama, „Glasnike istine“ ispratili su načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, župan virovitičko-podravski Igor Andrović koji je s Glasnicima i pretrčao dionicu do Suhopolja u duljini od 35 km, dogradonačelnica grada Virovitice Vlasta Honjek Gorinac koji je također trčala s Glasnicima dionicu do Virovitice.

U Donjim Meljanima „Glasnike istine“ u svome domu dočekao je Vjekoslav Hess, prijatelj „Glasnika istine“ koji im je pripremio i okrjepu.

U Suhopolju je trkače dočekao načelnik općine Siniša Horvat.

U Slatini u Parku 136. slatinske brigade, „Glasnike“ su uz prigodne riječi i okrjepu dočekali slatinski dogradonačelnik i predsjednik slatinske HVIDRA-e Ilija Nikolić i predsjednik Zajednice udruga HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.

„Na samom startu bilo nas je tridesetak, virovitička ekipa je dotrčala do Virovitice, ostatak ekipe do Suhopolja, a 12 trkača trčati će do ciljnoga odredišta u Staroj Jošavi, svakih 5 km će se trkači do ciljnoga odredišta mijenjati. U Staroj Jošavi trebali bismo biti oko 18 sati“, rekao je, danas prilikom dolaska u Slatinu, predsjednik „Glasnika istine“ Pavo Tutenov.

Nakon kratke okrjepe, maratonci su nastavili svoj put prema Staroj Jošavi.

U Orahovici bi Glasnike trebao dočekati novi gradonačelnik Saša Rister uz predstavnike braniteljskih udruga, članove Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa , HVIDRA-a Orahovica, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata “Orao” Orahovica-Našice.

Svim zaslužnima, tijekom ovog svog trkačkog puta, Glasnici istine podijelili su zahvalnice, odnosno to će nastaviti činiti do svoga današnjeg konačnoga odredišta.

 „Glasnici istine˝ se zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i realizaciji ovog 5. ultramaratona ˝Kroz Virovitičko-podravsku županiju˝ Kladare – Stara Jošava.

(tks /Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button