DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

U POU Slatina predstavljen program „5. slatinske male scene“

Pučko otvoreno učilište Slatina danas je u Art dvorani organiziralo sastanak na kojemu su se okupili predstavnici škola i vrtića sa šireg slatinskog područja.
Tako je okupljenim ravnateljima i predstavnicima slatinskih dječjih vrtića Zeko i Suncokret, osnovnih škola Josipa Kozarca Slatina, Vladimir Nazor Nova Bukovica, Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Mikleuš i OŠ Voćin, te Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Srednje škole Marka Marulića Slatina, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac prezentirala program i termine održavanja predstava u sklopu ovogodišnjeg projekta ”Slatinska mala scena”.

Slatinska mala scena je projekt koji Pučko otvoreno učilište Slatina uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Slatine organizira s ciljem da se djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta kroz kazališne predstave približi kazališna umjetnost.

Tako će se u sklopu ovogodišnje „5. slatinske male scene“ 8. studenoga održati kazališna predstava „Richard III. Grbavi“ u izvedbi HNK Osijek.
Ova jednostavna priča o dvoje ljudi: čistačici Tonki  i Krsti, nekadašnjem glumcu, dramskom prvaku, namijenjena je srednjoškolcima.

Za djecu predškolskog uzrasta i učenike nižih razreda osnovne škole „Slatinska mala scena“ ove je godine pripremila tri kazališne predstave.
Prva je „Zeko, Zriko i Janje“ u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Predstava je na rasporedu 12. studenog, a govori o pohlepnom Vuku koji je ukrao Janje iz stada, a šumska ga družina želi spasiti.

Druga je Dječji mjuzikl „Crvenkapica“ koji je zasigurno najraskošnija dječja predstava u stotinu godina dugoj kazališnoj tradiciji grada Vinkovaca, a u izvedbi vinkovačkog Gradskog kazališta Joza Ivakić.
Originalna glazba, sedamnaest dječjih songova i mladi akademski glumci jamstvo su da će ovaj mjuzikl djecu, ali i odrasle 14. studenog povesti na prekrasno glazbeno putovanje kroz šumu do bakine kućice.

22. studenog na rasporedu je kazališna predstava „Zlogrba“ u izvedbi Kazališta Virovitica koja će mališanima donijeti zanimljivu priču o staroj vještici koja pomoću ljubavi na kraju postaje dobra baka.

Za učenike viših razreda osnovne škole 15. studenog priprema se kazališna predstava „Robinson Crusoe“ u izvedbi Kazališne družine Pinklec, te donosi priču o mladom Robinsonu koji se, unatoč roditeljskom protivljenju pa i vlastitom strahu, jednog jutra konačno odlučio priključiti posadi nekog broda i otisnuti na more, u nepoznato, a zatim je doživio brodolom.

Uoči programa „5. slatinske male scene“ planira se održavanje radionice glinom u kojoj bi sudjelovala djeca slatinskih dječjih vrtića Zeko i Suncokret. Svoje uratke s radionice djeca će dobiti za uspomenu prigodom posjete kazališnim predstavama namijenjene djeci predškolskog uzrasta.

Cijena kazališnih ulaznica za sve predstave je 15,00 kn.

Ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac iskoristila je prigodu najaviti još nekoliko aktivnosti slatinskog kina.

Povodom Svjetskog dana audiovizualne baštine 27. listopada, u sklopu programa moći ćete vidjeti dugometražni film za djecu Družba Pere Kvržice, dugometražni film za odrasle Princeza Koralja i 6 kratkometražnih filmova za odrasle, a u prostoru slatinskog kina bit će postavljena izložba “Iz zbirke popratnog filmskog gradiva Hrvatskog državnog arhiva”.

U sklopu ovog programa sve su projekcije besplatne!

Isto tako POU Slatina donosi filmsku festivalsku atmosferu u sklopu Zagreb film festivala od 11. do 18. studenog koji ove godine za 16 godina svojeg postojanja putuje u 16 gradova.
U slatinskom kinu pogledajte:

  • 11. od 18 sati Voljeni, brazilsko-urugvajski topla ljudska drama o kaotičnom životu brazilske srednjoklasne obitelji.
  • 11. -16 sati – AMELIE U BIJEGU, dječji film
  • 11. – od 18 sati – STARI MOMCI, britanska romantična komedija
  • 11. od 16 sati – PROGRAM KOCKICE – besplatan za djecu
  • 11 od 18 sati – HALLA IDE U RAT, islandska akcijska komedija

Program Kockice i dječji film su besplatni, a za ostale filmove cijena ulaznice je simboličnih 10 kuna.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button