NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

U ponedjeljak, 13. prosinca, 13. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije u ponedjeljak, 13. prosinca, organizira 13. hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, a s posebnim pijetetom obilježit će se i 30. obljetnica masakra nad 47-ero civilnih žrtava koje su srbočetnici okrutno pobili 13. prosinca 1991. godine u Voćinu.

Hodnja koja će započeti u 9,45 sati održat će se pod geslom „Zahvalni Gospi Voćinskoj za dar života u slobodi“, tijekom koje će hrvatski vojnici, policajci i branitelji nositi 50 hrvatskih stjegova i zavjetne svijeće u znak pijeteta prema voćinskim žrtvama.

Dan ranije u nedjelju, 12. prosinca svim voćinskim žrtvama odat će se počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na njihovim posljednjim počivalištima u Slatini, Sladojevcima, Četekovcu, Humu i Voćinu, te ispred spomen obilježja u Ćeralijama i voćinskog Gaj-a.

13. hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj bit će održano pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije i Općine Voćin.

Program:

– 9.45 sati, početak hodočašća

– 11.00 sati, pokorničko-molitvena procesija s Prebende do Svetišta Gospe Voćinske

– 12.00 sati, sveta misa

– 13.20 sati, komemoracija i polaganje vijenaca kod spomenika u središtu Voćina

– Zbog što kvalitetnije provedbe 13. hodočašća hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, pozivamo sve zainteresirane građene Slatine i prigradskih naselja, kao i stanovnike općina Čađavica, Sopje, Nova Bukovica i Mikleuš da se zbog organiziranja prijevoza jave u ured Udruge HVIDR-a Slatina na br. tel. 033/551-295, kako bi osigurali dovoljan broj prijevoznih sredstava. Također, sve dodatne informacije možete dobiti na isti broj telefona  – poručio je predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, Mato Bubaš.
(mf/Izvor: ZUiČ HVIDR-a VPŽ)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button