DOGAĐANJANASLOVNICA

U Poduzetničkoj zoni Trnovača do sredine 2018. godine izgradit će se nova energana “Energy 9”

Jučer je u prostorijama Grada Slatine održan sastanak između predstavnika Grada i  predstavnika slovenske  tvrtke GGE d.o.o. koji su novi vlasnici projekta „Energy 9“ – energane na šumsku biomasu snage 5MW koja će se graditi u poduzetničkoj zoni Trnovača.

Tema sastanka bila je početak provedbe projekta kojeg su vlasnici ugovorili po sistemu „ključ u ruke“ s poduzećem „Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja“.

Prema riječima tehničkog direktora tvrtke GGE d.o.o. Marka Podleseka u energani Energy 9, čija vrijednost investicije iznosi približno 133 milijuna kuna, zaposlit će se 15 radnika  strukovnih i elektrotehničkih zanimanja, a  konzumenti  topline  nastale u proizvodnji električne energije zaposliti će još desetak radnika. Energana će početi sa proizvodnjom u drugoj polovici 2018. godine, a prva zapošljavanja započet će već koncem 2017. godine.

GGE d.o.o. je tvrtka  sa sjedištem u Sloveniji  i nalazi se među vodećim tvrtkama u području energetskih usluga u jugoistočnoj Europi. Uspješne energetske projekte već ima u Novigradu, Termama Čatež, s poduzećem Žito d.d., brojnim hotelima…

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button