NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

U petak, 1. prosinca Grad Slatina i POU Slatina pozivaju na besplatnu projekciju filma „Samo kad se smijem“ uz gostovanje filmske ekipe

Pučko otvoreno učilište Slatina uz potporu Grada Slatine ovoga petka, 1. prosinca priprema slatinsku premijeru filma „Samo kad se smijem“ s početkom u 20 sati.

Film je imao svjetsku premijeru na ovogodišnjem 70. pulskom filmskom festivalu redateljice Vanje Juranić, kojem je tijekom festivala dodijeljena nagrada Kino mreže. Nagrada koja se dodjeljuje prvi put omogućuje filmu širu distribuciju, a filmu Juranić dodijeljena je zbog iznimno važne tematike kojom se bavi – obiteljskim nasiljem.

Redateljica i montažerka filma je Vanja Juranić, koja, uz Elmu Tataragić, supotpisuje i scenarij za film, a producenti su Damir Terešak i Nikolina Vučetić Zečević. U glavnim su ulogama Tihana Lazović i Slavko Sobin, a u ostalim se ulogama pojavljuju Jasna Đuričić, Elodie Paleka, Marina Redžepović, Stojan Matavulj, Stipe Radoja, Nadine Mičić, Iva Jerković, Ivan Čuić, Filip Radoš, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras i Aneta Grabovac.
Direktor fotografije je Danko Vučinović, kostimografkinja Lidija Sertić, a skladateljica je Janja Lončar.

Kako i zašto je film nastao slatinskoj publici u razgovoru nakon projekcije otkrit će redateljica filma Vanja Juranić, producentica Ana Grbac, te glavna glumica Tihana Lazović u razgovoru s Danijelom Fabric Fabijanac, ravnateljicom Pučkog otvorenog učilišta Slatina, a razgovoru će se pridružiti i predsjednica S.O.S. udruge Virovitica, Desa Kolesarić.

Zahvaljujući potpori Grada Slatine ulaznice su besplatne, a rezervirati ih možete već sada u POU Slatina.

(mf; Izvor: POU Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button