Home / DOGAĐANJA / U Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina školska godina je započela za 519 školaraca, a prvašićima je sretno i uspješni školovanje zaželio i župan Andrović

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca Slatina školska godina je započela za 519 školaraca, a prvašićima je sretno i uspješni školovanje zaželio i župan Andrović

Za 519 učenika Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, ponedjeljak je bio prvi dan škole. Posebno će ga pamtiti 52 prvašića, matične i područnih škola. Oni su se po prvi put susreli sa školom i knjigama i za njih je ovo nešto novo. Uz ravnateljicu Kseniju Vujanović Juras, pročelnicu Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ, Vesnu Šerepac, bio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović koji je slatinskim prvašićima zaželio sretno i uspješno školovanje.

– U školskim klupama upoznat ćete nove prijatelje, nove simpatije i ljubavi. No, iako je torba katkad teška, iako katkad ni zadaća neće biti lagana, ostanite i nadalje djeca. Učite i obrazujte se, ali se ne zaboraviti i igrati. Kroz sve to poštujte starije, roditelje, učitelje – naglasio je župan Andrović.

Učenici svih osnovnih škola kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija, dobili su radne materijale, koje im je osigurala Županija s općinama i gradovima, ovisno na kojem području se nalazi škola. Dio škola je dobio i udžbenike koje je učenicima dala država.
Osim toga, Virovitičko-podravska županija je za učenike navedene škole nabavila i garderobne ormariće. Investicija je to vrijedna 177.210,00 kuna.
(www.vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)

x

Check Also

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org