NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

U OŠ Josipa Kozarca Slatina otvorena izložba „Vesele kockice“

Jučer je u sklopu školskog projekta „Vesele kockice“ u holu Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina otvorena izložba učeničkih radova uz prigodni program.

U ovom su projektu u sklopu nastave matematike sudjelovali učenici 3. a i b, 4. a, b i c, 5. a, te 8. a, b i c razreda. Tim povodom učenici su obišli izložbu lego kocaka u Zagrebu, a u svojoj su školi i sami upriličili izložbu koja pokazuje razliku između kocke i kvadrata.

Otvorenje izložbe, kojoj su uz ravnateljicu škole Kseniju Vujanović Juras prisustvovali brojni učenici, nastavnici i roditelji učenika, započelo je navijačkim plesnim koreografijama učenika nižih razreda škole inspiriranim kockicama, a prikazan je i igrokaz „Kockice ili kvadratići“ za koji je tekst napisala slatinska mlada glumica Mirna Ostrošić.

Voditeljica projekta je prof. Ljiljana Peretin koja je u suradnji s učiteljicama trećih razreda Gordanom Kovač i Katom Huber, te učiteljicama četvrtih razreda Mirjanom Bušljeta, Ankicom Horvat i Vedranom Čvek, osmislila ovaj projekt.

„Ova je izložba samo jedan uvodni dio u sklopu kojega smo htjeli prikazati kako na zabavan način možete naučiti razliku između kocke i kvadrata, koji su inače matematičarima osnovni pojmovi, ali se u žargonu često zamjenjuju. U planu je još jedan dio koji će biti prikazan za Dan škole.“ – rekla nam je voditeljica projekta Ljiljana Peretin.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button