DOGAĐANJANASLOVNICA

U OŠ Josipa Kozarca održana radionica Sat kodiranja na kojoj je predavač bio Oliver Jukić

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca 7. prosinca održana je radionica Sat kodiranja, kojoj je cilj popularizirati programiranje i tehnologiju među učenicima. Predavač je bio Oliver Jukić, vršitelj dužnosti dekana Visoke škole za  menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Sat kodiranja organizirali su učiteljica Matematike Anita Jukić, učitelji Informatike Tomislav Bošnjak i Andrea Granjaš te učitelj Tehničke kulture Stevan Radijevac.

Sat kodiranja globalni je pokret koji uključuje desetke milijuna učenika u više od 180 zemalja. Sat kodiranja jednosatni je uvod u računarstvo, osmišljen za demistifikaciju kodiranja i kao dokaz da svatko može naučiti osnove kodiranja. Svaki učenik trebao bi imati priliku naučiti informatiku, što pomaže njegovanju vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti. Počevši rano, učenici će imati temelj za uspjeh u karijeri u 21. stoljeću.

Ove godine Sat kodiranja obilježava se u tjednu od 3. do 9. prosinca, a u našoj je školi održan 7. prosinca. Djelić atmosfere možete pogledati na službenoj Facebook stranici te preporučiti je svojim prijateljima i kolegama kako bi informacije o ovom projektu došle do što većeg broja škola.

Na radionici je otvorena grupa pomoću koje učitelj jasno vidi napredak u izvršavanju zadataka za svakog pojedinog učenika. Učenici OŠ Josipa Kozarca proveli su edukativan sat i s lakoćom riješili sve programerske prepreke koje su im se naše na putu. Na završetku ovog edukativnog sata učenicima su podijeljeni prigodni certifikati i bedževi. Kako je bilo, pogledajte u galeriji fotografija (aj / Foto: Tvrtko Kolarić )


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button