KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

U OŠ Eugena Kumičića održana prva radionica u sklopu projekta „Budimo prijatelji“

U sklopu projekta „Budimo prijatelji“ koji je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u sklopu financiranja školskih preventivnih programa održana je prva radionica pod nazivom „Mindfulness za zdravlje duše i tijela“ koju je vodila certificirana mindfulness trenerica Melita Schmitz s učenicima 5.b razreda OŠ Eugena Kumičića iz Slatine.

Projekt će se provoditi do kraja nastavne godine, a cilj mu je spriječiti svaki oblik neprimjerenog ponašanja učenika u školi i sačuvati tjelesno i mentalno zdravlje djece i njihovih roditelja kako bi se mogli nositi s uobičajenim životnim stresorima, produktivno učiti i na taj način pridonositi zajednici.

Prije početka izvođenja vježba nastavnica je učenike uputila u dobrobiti mindfulnessa koje se odnose na tjelesno vježbanje, izvođenje vježba svjesnoga disanja, važnosti igre za kognitivni razvoj djece te važnosti vježba za smirivanje tijela i uma.

Isto tako uputila ih je i u ovisnosti novoga doba kao što su ovisnosti o digitalnim uređajima, najčešće je to mobilni uređaj, i digitalnim sadržajima te o njihovom lošem utjecaju na oko, ali i na spavanje i kvalitetu noćnoga odmora i sna.

–  Učenici su rekli da su se nakon radionice osjećali opušteno i ugodno, da su im  vježbe zabavne i poticajne te da žele više ovakvih radionica, – zaključila je mindfulness trenerica Melita Schmitz.
(mf/Izvor: OŠ E. Kumičića, Melita Schmitz, prof.)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button