DOGAĐANJANASLOVNICA

U OŠ ”Davorin Trstenjak” Čađavica održana predavanja o Domovinskom ratu u okviru projekta ”Domovina i ja”

Jučer, 24.studenog, su članovi Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Duga Međa organizirali posjet Osnovnoj školi ”Davorin Trstenjak” Čađavica. Razlog posjeta bio je početak provođenja projekta ”Domovina i ja”.
 
Tako su učenicima sedmih i osmih razreda predavanja na teme ”Vukovar ’91” i ”Oslobađanje zapadne Slavonije” održali umirovljeni časnici i dočasnici Hrvatske vojske pukovnici Vlado Međimurac i Goran Sokol, bojnik Nikola Masnikosa, satnik Kruno Cukor i časnički namjesnik Branimir Jokić.
 
U sklopu predavanja prikazan je dokumentarni film “Sinovi zapadne Slavonije”, čiji su  autori profesori povijesti Dino Mataz i Mihael Puljić. 
 
Organizaciju predavanja i posjeta školi ispred UHBDR Duga Međa na sebe su preuzeli umirovljeni general Mirko Horvatin, umirovljeni poručnik Mirko Bušljeta i Darko Eichler.
 
Cilj projekta ”Domovina i ja” je upoznavanje djece osnovnoškolskog uzrasta s događajima iz novije hrvatske povijesti, povijesti Domovinskog rata u Slavoniji na lokalnoj razini, ali i na razini cijele države. 
 
Na posjetu se gostima zahvalila ravnateljica OŠ ”Davorin Trstenjak” Čađavica Ksenija Žunec.
 
tks(df; UHBDR Duga Međa)
 
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button