NASLOVNICAOPĆINE

U Općini Sopje započeo postupak javnog otvaranja pristiglih ponuda na Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH

Nakon provedenog Javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Sopje koji je trajao mjesec dana, počevši od 1. lipnja 2023. godine, jučer (ponedjeljak) je u općinskim prostorijama Povjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području Općine Sopje započelo s postupkom javnog otvaranja pristiglih ponuda.

Utvrđeno je da su na Javni natječaj pristigle ponude 155 ponuditelja koje su predane u propisanom roku, te se pristupilo otvaranju pravodobno predanih ponuda, po redoslijedu kako su zaprimljene u pisarnici Općine Sopje.

Prvoga dana otvorene su 24 ponude, a sve bi ostale ponude trebale biti otvorene u narednih desetak dana, te obrađene u zakonskom roku od 60 dana.

– Bitno je napomenuti da se cjelokupni proces snima jer nismo htjeli riskirati ništa što se tiče transparentnosti samog postupka i vjerujem da neće biti nikakvih problema, te da će ovaj natječaj biti proveden u skladu sa zakonom.
Osim toga omogućena je i nazočnost samih OPG-ovaca i svih ostalih prijavitelja otvaranju ponuda, a prvoga dana odazvalo se njih pedesetak, – rekao nam je načelnik Općine Sopje Berislav Androš, te dodao:

– Dugo se čekao ovaj natječaj i nadamo se da će biti završen na najkvalitetniji mogući način te da će što veći broj prijavitelja biti zadovoljan njegovom provedbom, a što se tiče same raspodjele zemlje to ovisi o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, kvalitetno pripremljenoj dokumentaciji i broju postignutih bodova na natječaju svakog pojedinog OPG-a, – zaključio je načelnik Androš.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button