NASLOVNICAOPĆINE

U Općini Sopje radovi u punome jeku

Kako se bliži kraj kalendarske godine, tako su u Općini Sopje radovi u punome jeku. U Kapincima se završava s obnovom mjesnoga doma a u Sopju traju radovi na izgradnji platoa kod mjesnog groblja. Za ta dva projekta Općina Sopje dobila je sufinanciranje i to u iznosu od 216.000,00 kn od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU 150.000,00 kn.

U Josipovu i Kapincima posađene su sadnice na mjesnim grobljima , te uređuje okoliš na svim grobljima dolaskom blagdana Svih svetih. U Gornjem Predrijevu obnovljen je zvonik, u Novakima uskoro počinje postavljanje dječjeg igrališta, nastavilo se s nasipavanjem poljskih puteva a uskoro počinju i radovi, odnosno izgradnja 1.faze nogostupa u Nazorovoj ulici, gdje je i prijavljen vrtić.

Traju radovi na uređenju sportskog kompleksa u Sopju a skorašnjim rebalansom proračuna prerasporedit će se sredstva za izgradnju nogostupa na „Majdi“ u Gornjem Predrijevu, asfaltiranje dijela prostora uz groblje u Vaškoj, te izgradnju autobusnog stajališta u Španatu. U Općini Sopje se misli i na najmlađe tako su roditeljima djece od 1. do 8. razreda osnovne škole isplaćena sredstva  potpore za udžbenike u iznosu od 300,00 kn a otvoren je i natječaj za stipendiranje studenata u iznosu od 500,00 kn mjesečno.

Uz sve to, potpisan je i ugovor o sufinanciranju boravka djece u vrtiću. Roditeljima djece s područja Općine Sopje ubuduće će se sufinancirati 60 % od ukupnog iznosa boravka djeteta u vrtiću Suncokret s kojim je i potpisan ugovor u suradnji. (Općina Sopje)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button