DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

U okviru projekta Št@ ima?učenici slatinske SŠ Marka Marulića posjetili portal srednja.hr

Skupina učenika Srednje škole Marka Marulića Slatina koja pohađa fakultativnu nastavu pod nazivom Podcasting i medijska komunikacija posjetila je portal srednja.hr. Ovaj posjet financiran je kroz projekt Št@ ima?, koji je podržan sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja za izvannastavne aktivnosti osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024.

U prvih nekoliko minuta razgovora koji se dogodio u sjedištu srednje.hr 21. svibnja 2024. bilo je jasno da će taj posjet biti sve samo ne osrednji. Ekipa srednje.hr dočekala je 11 učenika i tri nastavnika u pratnji (S. Špoljarić, D. Špoljarić i T. Šafar) upravo onako kako se dočekuju gosti, s hranom i pićem u ugodnom prostoru od kojega se učenicima bilo teško oprostiti.

Cilj posjeta bio je učenicima dati priliku da uče od profesionalnih kreatora medijskih sadržaja, a posjet je bio nevjerojatno inspirativan za učenike jer su iz prve ruke mogli čuti priču o usponu male medijske kuće koja danas ima ogroman značaj za obrazovnu zajednicu. Glavni i odgovorni pokretač cijele priče, Marko Matijević, osnivač i glavni urednik portala srednja.hr koji pod svojom paskom drži još dva portala, baustela.hr i mirovina.hr učenicima je bio posebno inspirativan, ali i cijeli njegov mladi tim koji na ova tri portala privlači nevjerojatan broj od milijun čitatelja.  Na kraju svega, učenici su uvidjeli da se uspjeti može, da za to trebaju dobru ideju, da moraju marljivo raditi te biti uporni. Kući su se vratili s brojnim idejama i korisnim znanjima o tome kako poboljšati svoj podcast.

Odlično pripremljeni domaćini ovaj su posjet doživjeli kao priliku da podijele svoja znanja i savjete te možda inspiriraju neke od učenika da razmisle o karijeri u medijima koji nude puno mogućnosti mladim kreativcima, a pokazalo se da takvih u podcasting skupini Srednje škole Marka Marulića Slatina itekako ima.

tks(Izvor.SŠ Marka Marulića Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button