NASLOVNICAŽUPANIJA

U odnosu na 2020., područje Virovitičko-podravske županije bilježi 62,48 posto više dolazaka turista koji su ostvarili 62,20 posto više noćenja negoli godinu prije

Turizam na kontinentu, posebno u Virovitičko-podravskoj županiji je nesumnjivo hit. Prema podacima iz Izvješća o izvršenju Godišnjeg Programa rada za 2021. godinu s Financijskim izvješćem, Izvješćem o radu Turističkog vijeća i Izvješćem o radu direktorice i stručne službe Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, koje je usvojeni na sjednici Županijske skupštine VPŽ, moglo se doznati kako je u registriranim smještajnim objektima, na području VPŽ, u 2021. godini, ostvareno 62,48 posto više dolazaka i 62,20 % više noćenja nego u 2020. godini.

Prevedeno, bilo je 13.692 dolaska i 37.350 noćenja. Od navedenog, domaći gosti su ostvarili 9.927 dolazaka i 21.570 noćenja. Ostatak su bili stranci. Sve to plod je postojećih, ali i novih turističkih kapaciteta i destinacija, od rodne kuće Petra Preradovića u Pitomači, Dvorca Pejačević u Virovitici, Hotela Kurije Janković u Kapela Dvoru, Dravske priče u Noskovcima, Dvorca Janković u Suhopolju, Geo info centra u Voćinu, EPI centra Sekvoja u Slatini, novo uređenim kapacitetima u Zlatnom klasu u Otrovancu, Jankovcu, Višnjici, novih vinarija…

  • Prepoznati smo kao turistička destinacija kontinentalnog turizma, koja se posebno ponosi na svoja dva UNESCO zaštićena područja, Papuka i rijeke Drave. Rezultati koje ostvarujemo su potvrda kvalitete i vizije naših projekta. Svi ti naši projekti, osim što su privlačni turistima, nude i dodanu vrijednost domaćim proizvođačima čiji se proizvodi nalaze u svim našim turističkim objektima. Turisti u njima mogu naći, sve ono što vrijedne ruke naših ljudi proizvode. I struka je prepoznala naša htijenja i nastojanja biti prepoznati na turističkoj karti Hrvatske. U zadnje vrijeme, osvojili smo dva Srebrna suncokreta ruralnog turizma, za Dravsku priču i manifestaciju „Wine not!?“. Istodobno je restoran Zlatni klas uvršten na važno gastronomsko mjesto, a u Turističkoj patroli večernjeg lista, Suhopolje je pobjednik za kontinentalnu Hrvatsku u kategoriji 16 naselja – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Kad u skoroj budućnosti ožive i nove destinacije, Klopotec u Pitomači, novouređeno Orahovačko jezero sa smještajnim kapacitetima, Centar za kulturu zdravlja Dvorac Janković u Cabuni, Kuća čaja u Špišić Bukovici, za očekivati je još bolje turističke rezultate na području Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button