NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALOOPĆINEŽUPANIJA

U nedjelju povijesni dan za Svetište Gospe Voćinske, bit će svečano proglašena manjom bazilikom

U nedjelju, 21. kolovoza, povijesni je dan za Svetište Gospe Voćinske. Toga dana, u sklopu obilježavanja 25. obljetnice Požeške biskupije koje će se održati upravo u Voćinu, svetišna crkva bit će svečano proglašena manjom bazilikom. Na tu čast nedavno ju je uzdignula Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata.

– Urešena navedenim naslovom, Gospina voćinska crkva snažno će nas povezivati s nasljednikom svetog Petra i podsjećati na apostole koji su u dvorani posljednje večere u zajedništvu s Isusovom Majkom molili za dar Duha Svetoga, čijom je snagom krenula Crkva u svijet i u koju smo ugrađeni pripadnošću svojoj Požeškoj biskupiji. S radošću vas sve iščekujemo, – poručuju iz Svetišta.

Euharistijsko slavlje počinje u 18.30 sati na otvorenom prostoru svetišta, a predvodi ga apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua u zajedništvu s 20-ak biskupa iz Hrvatske i inozemstva. Na slavlju će sudjelovati predstavnici Vlade RH, saborski zastupnici, čelnici lokalnih samouprava, gradonačelnici i načelnici s područja Požeške biskupije. Uz veliki broj vjernika svoj dolazak su potvrdili oko 200 članova HKUD-ova u narodnim nošnjama, članovi crkvenih udruga, molitvenih zajednica, djelatnici odgojno-obrazovno-kulturnih ustanova te brojni hodočasnici pješaci iz svih dijelova biskupije.

(nm/Izvor: www.icv.hr, Foto: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot