DOGAĐANJANASLOVNICA

„U mojem srcu tvoj je dom“: U Slatini obilježen Nacionalni dan udomiteljstva

Obiteljski centar Područne službe Virovitičko-podravske održao je danas (utorak, 4. lipnja) u prostorijama Crvenog križa Slatina kreativno-sportsku radionicu za udomiteljske obitelji i udomljenu djecu s područja Slatine i okolice.

Cilj druženja bio je proslaviti Nacionalni dan udomiteljstva te senzibilizirati javnost o važnosti udomiteljstva, kako za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, tako i za cijelu zajednicu.

Odlukom Hrvatskog sabora, u ožujku 2023. godine, 31. svibnja proglašen je Nacionalnim danom udomiteljstva. Prema dostupnim podacima, Hrvatska ima oko 2.500 udomitelja koji udomljuju djecu ili odrasle osobe, a od toga se njih 11 nalazi u Slatini i bližoj okolici. Obilježavanjem ovoga dana želi se ne samo zahvaliti udomiteljima nego i pronaći nove.

Udomitelji i djeca smještena u udomiteljstvo s područja Slatine koji su se odazvali ovom pozivu sudjelovali su u kreativno-sportskoj radionici koju su provele socijalna radnica Katarina Grahovac te vanjska suradnica Obiteljskog centra Jasna Horvat.

Na samom kraju druženja, udomiteljice su za svoj dugogodišnji predani rad dobile simbolične zahvalnice, a zakinuta nisu ostala niti djeca koja su također dobila zahvalnice za sudjelovanje u aktivnostima Nacionalnog dana udomiteljstva čiji je ovogodišnji slogan „U mojem srcu tvoj je dom“.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button