DOGAĐANJANASLOVNICA

U MINISTARSTVU OBRANE: Ministar Banožić primio satnika Gerenčira, najspremnijeg pripadnika HV-a

Ministar Banožić čestitao je satniku Gerenčiru na ostvarenom rezultatu i pobjedi na natjecanju „Prvi za Hrvatsku 2021.“, istaknuvši kako je njegov uspjeh potvrda kvalitetnog rada u Hrvatskoj vojsci


Ministar obrane Mario Banožić primio je u Ministarstvu obrane u četvrtak, 1. srpnja 2021. godine pobjednika natjecanja “Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2021.” satnika Ivana Gerenčira, pripadnika Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Susretu je nazočio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i načelnik stožera – zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske Tihomir Kundid.

Ministar Banožić tom je prigodom čestitao satniku Gerenčiru na ostvarenom rezultatu i pobjedi u vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji, istaknuvši kako je ovaj izniman uspjeh pokazatelj sposobnosti, znanja i vještina hrvatskih vojnika i još jedna potvrda kvalitetnog rada u Hrvatskoj vojsci.

„Ivane, ove godine si ti pokazao iznimnu tjelesnu i psihofizičku spremnost i kao takav dao primjer svojim kolegama kako uvijek treba težiti izvrsnosti. Želim ti mnogo uspjeha u daljnjem radu i da svojim doprinosom, kao i dosad vjerno sudjeluješ u izgradnji spremne i jake Hrvatske vojske“ rekao je Banožić, te poručio da svakako treba čestitati i svim ostalim natjecateljima koji su došli do cilja jer su svojim uspjehom pokazali širok spektar vojničkih vještina.

Admiral Hranj također je čestitao satniku Gerenčiru na pothvatu istaknuvši kako su motivacija i iskustvo koje je stekao u vojsci doveli do ovog rezultata.

“Primjer ste svima nama, posebno vojnicima i vojnikinjama“, istaknuo je admiral.

General Kundid ukratko se osvrnuo na samu organizaciju natjecanja, rekavši kako je natjecanje provedeno u vojničkom formatu na kojem je svaki natjecatelj prezentirao svoje sposobnosti.

Satnik Ivan Gerenčir zahvalio je ministru Banožiću na prijemu te istaknuo kako je natjecanje bilo zahtjevno i zamišljeno da od svakog natjecatelja izvuče ono najbolje. ” U konačnici iza mog rezultata stoji veliki trud, rad i priprema”, rekao je Gerenčir.

Satnik Ivan Gerenčir pobijedio je u međunarodnoj i jakoj konkurenciji pripadnika Oružanih snaga RH, MUP-a te oružanih snaga saveznika i partnera, na natjecanju tijekom kojeg je, pod punom vojničkom opremom i naoružanjem, najbrže i najbolje savladao stazu dugačku 30 kilometara.

Podsjetimo, satnik Gerenčir osvojio je drugo mjesto 2019. godine na istom natjecanju gdje je od ukupno 146 natjecatelja savladao stazu duljine 40 kilometara na području vojarne “Josip Jović” Udbina i na Krbavskom polju.
(Petar Žarković, Glas Slavonije/Foto: MORH)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button