DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

U Mikleušu odigrana humanitarna utakmica za pomoć Ukrajini

Kada su uoči Uskrsa posjetili Pustaru Višnjica gdje su smještene osobe izbjegle od rata u Ukrajini, članovi Gradske organizacije Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Slatina i njezinih temeljnih ogranaka Bakić i Gornji Miholjac, obećali su da će za prikupljenu pomoć kupiti potrebne namirnice i stvari za Ukrajince koji su ostali u Ukrajini.
 
Pri posjetu, nakon što su ih obavijestili da su dragovoljci prikupili pomoć za njih, sve žene su bile posebno ganute, ali su se odmah zahvalile na pomoći i jednoglasno rekle kako njima u Hrvatskoj ništa ne nedostaje, osim naravno njihovih najmilijih i Ukrajine, i da je prikupljena pomoć potrebnija stanovnicima koji su ostali u domovini.
 
Nakon objave vijesti o posjeti, kao i o budućoj akciji prikupljanja pomoći, javile su se mnoge organizacije i udruge koje su također izrazile želju za sudjelovanjem u prikupljanju pomoći.
 
Prva takva akcija održana je jučer (četvrtak) u sportskoj dvorani Osnovne škole Mikleuš, gdje su revijalnu nogometnu utakmicu odigrale ekipe izdavačke kuće ”Alfa” i Virovitičko-podravske županije. Rezultat nadmetanja u malom nogometu bio je na drugom mjestu, te ćemo samo napomenuti da je Županija pobijedila s 9:2, iako taj ”skor” nije pravi pokazatelj viđenog na terenu. Za Županiju si igrali, između ostalih, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement te njihovi sinovi, dok su za ”Alfu” zaigrali načelnik Općine Mikleuš Robert Grabar i ravnatelj OŠ Mikleuš Dragan Kraljik. 
 
Sav prikupljeni iznos na ovoj vrlo zanimljivoj utakmici uplatit će se na poseban račun Gradske organizacije Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Slatina s naznakom: Pomoć za Ukrajinu Peace for Ukraine.
 
Svi oni koji nisu mogli doći u Mikleuš, a žele pomoći to još uvijek mogu uplatom financijskih sredstava na poseban račun otvoren u Slatinskoj banci broj: HR3524120091520000935.  
 
Za prikupljeni novac kupit će se medicinske potrepštine, dok svi oni koji žele donijeti neke od potrepština mogu to učiniti u Sladojevcima uz prethodnu najavu prema popisu koji su svojim ženama poslali muškarci iz Ukrajine, a koji možete vidjeti u privitku ove vijesti.
 
Predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin, inicijator akcije, poziva sve koji mogu da se uključe u akciju ili da donesu potrepštine s popisa uz najavu na brojeve: Ivica Pavin 099/673 8369, Tomo Tomić 099/3323 696, Helena Hegediš 099/3323 654. Ukoliko netko ne može donijeti namirnice, može nazvati navedene brojeve i netko od volontera će doći po prikupljeno.
 
– Svima nama u Hrvatskoj još uvijek su vrlo žive slike i stradavanja iz Domovinskog rata i znamo vrlo dobro kako je to kada ginu i stradavaju vojnici, ali i civili. Nažalost, najgore stradavaju djeca. Svi mi u Hrvatskoj sjećamo se kako je u ratu svaka pomoć dobrodošla – još jednom je podsjetio Ivica Pavin i zamolio sve ljude dobrog srca da sudjeluju u ovoj akciji uz naglasak da će se sva prikupljena pomoć direktno odvesti u Ukrajinu, odnosno krajnjim korisnicima i onima kojima je i namijenjena.
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button