CRNA KRONIKANASLOVNICA

U Medincima izgorjela obiteljska kuća

U slatinskom prigradskom naselju Medincima došlo je do požara u kome je izgorjela kuća vlasnice Helene Milojević. U kući je od mjeseca kolovoza sama živjela Lidija Marković (46), budući da je vlasnica nakon moždanog udara udomljena u Slatini.

– Kad je u 21,15 nestalo struje ja sam pomislila da je pregorjela žarulja. Ali struje nije bilo u cijeloj kući pa sam odlučila otići na spavanje. Nešto je na tavanu počelo lupati i ja sam se uplašila i istrčala vidjeti što se događa. Na krovu sam vidjela veliki plamen, vikala sam da gori kuća i susjedi su mi priskočili u pomoć i pozvali vatrogasce. Spasio me susjed Žarko Vuk, koji mi je pomogao izvući nešto stvari, ali sve je izgorjelo, ispričala nam jer Lidija Marković. Prema njenim riječima, nakon dvadesetak minuta stigli su vatrogasci, dežurni iz HEP-a i policija da se požar ne proširi na šumu.

Nezaposlena Lidija Marković nije plaćala stanarinu, a budući da nema nikakvih primanja, mještani i susjedi pomagali su joj plaćati režije. Sada je ostala i bez odjeće i hrane, ali i bez većine dokumenata. Kaže da će se smjestiti kod prvog susjeda, koji će je primiti u kućicu u svom dvorištu.

O požaru je obaviješten sin vlasnice kuće Bogdan Milojević, koji je danas došao iz Daruvara vidjeti što je ostalo od kuće.

Gradske institucije uključit će se u pomoć, a posebno Gradsko društvo Crvenog križa Slatina koje će nesretnoj Lidiji Marković pomoći oko nabave odjeće i osnovnih potrepština za život.
(Petar Žarković/Foto: Robert Turkalj i Petar Žarković)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button