DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U Kozicama osnovana Udruga vinogradara i voćara „Sveti Rok“

Večeras (petak) je u Mjesnom domu u Kozicama održana osnivačka skupština nove Udruge vinogradara i voćara „Sveti Rok“ Kozice na kojoj se okupilo 40-ak vinogradara i voćara, te ostalih gostiju koje je tom prigodom pozdravio predsjednik Vijeća mjesnog odbora Kozice i jedan od osnivača spomenute udruge Josip Cader.

Nakon intoniranja Hrvatske himne izabrano je radno predsjedništvo osnivačke skupštine kojom je predsjedao Josip Cader, a u istoj su se našli Ino Želežić i Zvonko Kiš dok je za zapisničara izabran Dražen Kokorić.

Potom je utvrđen dnevni red koji su svih 20 članova osnivačkog odbora udruge prihvatili jednoglasno, kao i Statut Udruge te sve odluke u nastavku skupštine.

Tako je za predsjednika izabran Josip Cader, potpredsjednici su Ino Želežić i Zvonko Kiš, tajnik je Dražen Kokorić, blagajnik Robert Filković, a likvidator Damir Parc.

U Izvršni odbor izabrani su: Marin Kokorić, Marin Zrinščak, Drago Kiš, Dalibor Medved, Marko Medved, Tomislav Semak, Mirko Franjević, Vlatko Filković, Danijel Janković i Mario Funko.

Nadzorni odbor čine: Dario Medved, Željko Filković i Josip Podboj.

Čestitke kozičkim vinogradarima i voćarima na novoosnovanoj udruzi uputio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Slatine Tomo Tomić te im zaželio puno uspjeha u radu, ujedno prenijevši i čestitke zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost slatinskog gradonačelnika Ilije Nikolića.

– Želim vam što manje bolesti u vinogradarstvu i voćarstvu, što više uspješnih godina i dobrih berbi i što više degustacija. Nadam se da se u prvom mjesecu vidimo u nekom kozičkom vinogradu kao i ovih godina do sada te vam s ove pozicije mogu obećati da će vam Grad Slatina uvijek biti na usluzi, – istaknuo je Tomić naglasivši kako će se i sam učlaniti u udrugu u nadi da će uskoro postati vinogradar u kozičkom vinogorju.

Na kraju je riječ pripala novoizabranom predsjedniku Udruge vinogradara i voćara „Sveti Rok“ Kozice Josipu Caderu koji je tom prigodom istaknuo svrhu i ciljeve osnivanja ove udruge što između ostaloga podrazumijeva okupljanje i organiziranje članova, unapređenje i razvoj vinogradarske i voćarske proizvodnje, unapređenje proizvodnje i kvalitete vina, razmjenu iskustava te pružanje stručne pomoći svojim članovima, i to kroz brojne aktivnosti, različite programe i projekte. 

– Ja bih se zahvalio svima na izboru za predsjednika te čestitao svim ostalim članovima koji su izabrani u tijela udruge i rekao svim ostalim članovima da se slobodno aktiviraju u rad udruge. Svatko može svojim idejama, radom ili primjedbama sudjelovati aktivno u udruzi.
Ova ideja o osnivanju udruge stvarno se rađa već jedno duže vrijeme i mislim da smo sada skupili, što se tiče ljudskih kapaciteta, znanja i svega ostaloga, dovoljno da krenemo u taj proces i da uđemo u koštac sa svim opasnostima što se tiče djelovanja i da ćemo skupiti snage da stvarno svim našim članovima i sumještanima donesemo sve što možemo, da na kraju krajeva steknu svoju osobnu korist kroz djelovanje udruge, – istaknuo je Cader te pozvao sve zainteresirane vinogradare i voćare, kako u Kozicama tako i mjestima u okruženju da im se pridruže u udruzi.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button