DOGAĐANJANASLOVNICA

U Kinu Slatina obilježen 4. rođendan manifestacije “Dan neovisnih kina” i 1. rođendan “Art dvorane”

U srijedu, 7. studenog u Art dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina održana je filmska manifestacija Dan neovisnih kina u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača.

Na taj je dan prije četiri godine osnovana Kino mreža, za 4. rođendan počastila je posjetitelje u svom stilu – projekcijama dva kultna filma. Filmovi su pomno birani kako nitko od gledatelja ne bi bio isključen. Prikazani su filmovi Ponoćni ekspres i Karate Kid.

U četiri godine postojanja, angažman i rad Kino mreže rezultirao je brojnim uspješnim projektima na području kinoprikazivaštva, razvoja filmske pismenosti i filmske publike te stoga na Dan neovisnih kina publici želi pružiti prigodan jednodnevni filmski program u revitaliziranim starim gradskim kinima, institucijama s dugom tradicijom širenja medijske kulture i brojnim filmskim i društvenim pričama. Rođendani su dobra prilika za postavljanje novih ciljeva i planova za njihovo ostvarenje, a kako je uz rad i zajedničke snage upravo publika najveći faktor koji vodi razvoju kina, Kino mreža odlučila je projekcijama kultnih filmova za svoj rođendan počastiti i zahvaliti publici na ukazanom povjerenju. Gradonačelnik i dožupan obišli su tom prilikom novouređeni hol Kina Slatina koje sada posjetiteljima nudi vrhunski vizualni doživljaj tijekom projekcija ali i odmah po ulasku u kino.

No ovo događanje nije bilo jedini povod za slavlje jučer. “Art dvorana” Kina Slatina proslavila je svoj 1. rođendan i tom prilikom POU Slatina posjetitelje je počastilo tortom i malim domjenkom. Nakon pozdravnih riječi ravnateljice POU Slatina Danijele Fabric Fabijanac, tortu su zajedničkim snagama izrezali gradonačelnik Denis Ostrošić i dožupan Mario Klement, uputivši pritom čestitke domaćinu, ali i daljnju podršku u radu kina kao i partnerstvo na novim projektima koji su u pripremi. (Tekst i foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button