DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

U Kapincima održan 8. Memorijalni turnir ”Stjepan Stevo Eri”

Danas je u organizaciji Udruge veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije održan 8. Memorijalni turnir ”Stjepan Stevo Eri”.

Na mjesnom groblju u Kapincima, na početku memorijala je odana počast poginulom Stjepanu Eriju, gdje su u čast ovom hrabrom hrvatskom vojniku, koji je svoj život dao na oltar domovine, upaljeni lampioni.

Tom prigodom, predsjednik UVVPDR VPŽ Dražen Zelenka, u znak sjećanja na prerano preminulog Erija, je rekao,- Držati govor nad tvojim grobom težak je zadatak, ali je prije svega čast i privilegija.

Ovaj je govor pripremljen s ljubavlju i želja mi je da brižno slavi cijeloga tebe, tvoju snagu, radosti, izazove i postignuća kroz naše zajedničke zgode i slavlja, naše patnje i stradanja.

Dragi naš prijatelju, brate i suborče, kako vrijeme prolazi postajemo svjesni da ono, ipak ne liječi sve rane, jer naša sjećanja su još uvijek svježa i bistra.

Mislim da tako i treba biti, jer dok mi postojimo, postojiš i ti!

Bio si velik, bio si najveći!

Mislim da bi mi trebalo bar dva života, da nabrojim sve tvoje vrline, sve tvoje želje i snove, koje smo zajedno dijelili, dok su nam se na trenutak spojili životi na ovom planetu.

Jednom ćemo se ponovno sresti, bar ja u to vjerujem, a do tada dragi naš Eri, imamo samo svoja sjećanja.

Smrt nas ne može razdvojiti, vrijeme nas dijeli samo na čas.

Sjećanja ne mogu otići, ona su vječno živa za nas, rekao je Zelenka.

Potom su se, u Lovačkom domu u Kapincima okupili članovi udruge i gosti koji su pomogli u organizaciji ovoga memorijala. Predsjednik Zelenka je pozdravio sve prisutne, među kojima su bili Ivica Matić- dopredsjednik Središnjeg odbora Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Virovitičko – podravske županije, Josip Adžić- predsjednik Zajednice udruga veterana Vojne policije iz Domovinskog rata RH, Berislav Androš- načelnik općine Sopje, Marijan Potočki- dopredsjednik UHDDR-a Ogranak Slatina, Josip Matić-predsjednik Ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata općine Sopje, Alen Granjaš -tajnik lovačke udruge Fazan Sopje.

Prigodne riječi ovom prilikom je rekao i načelnik općine Sopje Berislav Androš zahvalivši na žrtvi koju je podnijela ova generacija koja sačinjava Udrugu veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije, a kojoj je ujedno i obećao podršku ispred općine Sopje.

Danas su se, članovi spomenutih udruga, u Kapincima na memorijalu u sjećanje na Stjepana Erija, okušali u igrama belot i pikado, a najbolje rezultate su ostvarili …

U belotu :

  1. UHDDR Slatina Vujki i Kovačić,
  2. UVVPDR VPŽ- Veger Dino i Tepeš Drago kao rezerva Zelenka,
  3. mjesto UHDDR Sopje

U pikadu :

1 .mjesto UVVPDR VPŽ Veger Damir i Košutić Siniša,

  1. mjesto UVVPDR VPŽ Đurasek i Semak Miroslav,
  2. mjesto UHDDR Sopje Matić Josip i Šantak Ivan

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button