DOGAĐANJANASLOVNICARADIO EMISIJEUDRUGE

U jučerašnjem programu Radio Slatine gostovali „Vretenci“

Jučer smo u popodnevnom programu Radio Slatine, ponovo ugostili Udrugu Vretenac.
Povod za druženje je bilo dobivanje priznanja “Vitez tolerancije” za 2022. godinu koja im je dodijeljena u Novom Sadu.

U goste su nam došle predsjednica udruge Patricija Karaman i tajnica udruge Ivana Sabolić.

Nagrada “Vitez tolerancije” je nagrada koja se dodjeljuje za nesebičan doprinos promociji vrijednosti tolerancije i dobra djela prema socijalno ranjivim pojedincima i grupama. Nominirane su bile udruge iz susjednih zemalja, ali i pojedinci koji se bave humanitarnim radom.

– Svečano pripremljen prijem uz dodjelu priznanja je zaista ostavio dojam na nas i onaj osjećaj da netko stvarno prepoznaje naš volonterski trud i rad, – rekla je predsjednica Patricija Karaman.

Dotakli smo se i ostalih projekata koje ova udruga trenutno provodi. Jedan od projekata je “Škola samostalnog življenja” gdje se korisnici kroz manje i veće korake polako prilagođavaju i usmjeravaju na izvršavanje samostalnih zadataka čiji je cilj samostalan život. Projekt, nažalost, završava krajem travnja, ali se naše sugovornice nadaju da će se obnoviti i nastaviti jer on korisnicima puno znači.

Tu je i projekt “Pokreni promjenu” kojim se potiče unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju.
Partneri projekta su O.Š. Eugena Kumičića i Zavičajni Muzej Slatina.  Cilj je pokretanje pozitivnih promjena kod djece s poteškoćama u razvoju, kao i kod učenika redovnih razreda. Planirano je 18 radionica razvoja socijalnih vještina pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica kroz 10 mjeseci. Održat će se i 3 likovno-kreativne radionice kroz koje će se pratiti povezivanje učenika redovnih razreda i učenika posebnih odjela. Radovi nastali na radionicama biti će objedinjeni u mjesecu srpnju, izložbom “Pokreni promjenu” u Zavičajnom Muzeju Slatina.
Planirana je i radionica postavljanja same izložbe, a kao završna aktivnost projekta, planirano je i zajedničko druženje  u EPIcentru Sequia Slatina.

Na kraju su nas naše gošće pozvale da sutra, 11.2.2022. posjetimo njihov izložbeni štand povodom Valentinova, koji će biti postavljen na Trgu Sv. Josipa od 10 do 12 sati.

Kao i uvijek, bilo nam je lijepo porazgovarati sa našim Vretencima. Pratit ćemo i dalje njihov rad i želimo im puno uspjeha.

Ratka Turk i Juraj Sertić 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button