DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAUncategorized

U IOŠ-u Slatina održano Međužupanijsko natjecanje u disciplini Kućne instalacije – Worldskills Croatia 2022. – Pobjednici učenici Tehničke škole Daruvar

Industrijsko-obrtnička škola Slatina bila je danas domaćin Međužupanijskog izlučnog natjecanja u natjecateljskoj disciplini Kućne instalacije –Worldskills Croatia 2022. u okviru ESF-ova projekta Promocija učeničkih kompetencija i strukovnog obrazovanja kroz strukovna natjecanja i smotre.

Na svečanom otvorenju okupljene učenike, njihove mentore i uvažene goste pozdravio je ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac.

Tom je prigodom istaknuo kako je međužupanijsko natjecanje okupilo po dva učenika i njihove mentore iz sedam obrtničkih škola s područja Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije.

– Ovo je jedno od izlučnih natjecanja za državno Worldskills Croatia 2022. natjecanje u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje, a cilj samog natjecanja je da učenici osim druženja i međusobne komunikacije, razviju i radne vještine koje su im od presudne važnosti kao budućim majstorima.
Upravo ovakvim natjecanjima želi se učenike koji se upisuju u obrtnička zanimanja na neki način privući i pokazati im da su to zanimanja budućnosti, – rekao je ravnatelj IOŠ-a Mladen Graovac, te dodao kako je tome i sam pokazatelj što je na Zavodu za zapošljavanje majstorskih zanimanja najmanje, osobito vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije koji su kroz disciplinu kućnih instalacija i zastupljeni na ovom natjecanju.

Uoči samog natjecanja ravnatelj Graovac se zahvalio slatinskim obrtnicima, Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Slatini na donacijama kojima su pomogli pri realizaciji natjecanja, a isto tako zahvalio se i vrijednim ekipama školskih ugostitelja, odnosno učenicima zanimanja konobar i njihovom mentoru Goranu Iveziću, te učenicima zanimanja kuhar pod mentorstvom prof. Blaženke Kovač koji su se i ovom prigodom pobrinuli za pripremu zakuske i zajedničkog ručka po završetku natjecanja.

Dobrodošlicu je s nekoliko pozdravnih riječi učenicima i njihovim mentorima zaželio i gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić kao i puno uspjeha na natjecanju, dok je samo natjecanje otvorio dožupan virovitičko-podravski Marijo Klement u nazočnosti pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martine Bunić i više stručne suradnice za obrazovanje Dragice Moslavac.

Potom je sve nazočne s propozicijama natjecanja upoznao predsjednik povjerenstva, prof. Ranko Čučković te su izvučeni brojevi radnih jedinica nakon čega su učenici pristupili natjecanju.

– Zadatak koji su dobili učenici u sklopu natjecanja je dio jednog velikog zadatka koji se radi za državno natjecanje, a to su instalacije grijanja i klimatizacije vode.
Učenici su tako na ovom natjecanju trebali izraditi trećinu tog zadatka, odnosno razvod tople i hladne vode i grijanja na prednjem zidu i to kroz tri modula.
U sklopu prvog modula potrebno je napraviti specifikaciju materijala, odnosno svih elemenata potrebnih za izradu zadane instalacije, potom će raditi gornji dio instalacije – razdjelnik, dok je treći modul izrada razvoda grijanja i tople i hladne vode, – pojasnio je prof. Ćućković, te istaknuo kako ekipa koja nakon bodovanja i ocjenjivanja osvoji prvo mjesto ima izravan ulazak na Državno natjecanje, kao i pobjednici natjecanja koja se istovremeno održavaju u još tri regije, odnosno u Bedekovčini, Koprivnici i Šibeniku.

Na natjecanju u Slatini svoje su znanje i umijeće u izradi kućnih instalacija pokazali pokazali učenici iz Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška, Industrijsko-obrtničke škole Slavonski Brod, Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, Srednje škole Bartola Kašića Grubišno Polje, Tehničke škole Daruvar, Strojarske tehničke škole Osijek i Industrijsko-obrtničke škole Slatina.

Pobjedu su odnijeli učenici 3. razreda Tehničke škole Daruvar Ivan Komljenović i Kristijan Tunić pod mentorstvom prof. Marija Havraneka.

Pohvalnice, zahvalnice i nagrade učenicima i mentorima uručili su domaćini, ravnatelj IOŠ-a Mladen Graovac i prof. Ranko Čučković, uputivši čestitke najboljima ali i svim ostalim ekipama na sudjelovanju, trudu i pokazanom znanju i vještinama.

Evo i rezultata:

1. mjesto Tehnička škola Daruvar

      – Ivan Komljenović (3.s r.)
      – Kristijan Tunić (3.s r.)
        Mentor: Mario Havranek

  1. mjesto Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod

      – Andrej Jelkić (2.g r.)
      – Mile Nikolić (2.g r.)
        Mentor: Antun Đurić

3. mjesto Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška

      – Andrej Muić (2.A r.)
      – Marko Mišić (2.A r.)
        Mentor: Damir Kudra

  1. mjesto Industrijsko-obrtnička škola Slatina

      – Anđelko Džavić (2.A r.)
      – Vedran Jozić (2.A r.)
        Mentor: Vedran Runje

5. mjesto Industrijsko-obrtnička škola Virovitica

      – Patrik Kozić (2. SB/IGK/ST r.)
      – Matej Farkaš (2. SB/IGK/ST r.)
        Mentor: Ivan Mađerčić

  1. mjesto Strojarska tehnička škola Osijek

      – Matej Musić (3.s4 r.)
      – David Klasić (3.s4 r.)
        Mentor: Marin Bilić

7. mjesto Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje

      – Luka Mihalina (1.B r.)
      – Mateo Tomašek (1.B r.)
        Mentor: Krunoslav Pustajić

(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot