NASLOVNICAPOLITIKA

U HDZ-U POČELI UNUTARSTRANAČKI IZBORI: Zoran Mandekić novi je predsjednik TO HDZ-a Slatina Jug

Postignut je politički dogovor o čelništvu HDZ-a na županijskoj razini


Izbornom skupštinom temeljne organizacije HDZ-a Slatina Jug započeli su unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici na području grada Slatine.

Predsjednik temeljne organizacije Boris Radočaj pozdravio je nazočne članove i goste, a nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima, članovima stranke i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, izabrano je Radno predsjedništvo pa je skupštinu i dalje vodio Boris Radočaj kao njegov predsjednik.

Po usvajanju dnevnog reda i izboru radnih tijela, nazočnima se obratio predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Slatina Igor Fazekaš. On je pojasnio da se izbori provode jer, sukladno Statutu stranke, šest mjeseci nakon lokalnih izbora moraju se održati novi unutarstranački izbori.

– Osobno smatram da Hrvatska demokratska zajednica u gradu Slatini može funkcionirati drukčije, bolje i učinkovitije, a upravo temeljne organizacije jesu stup na kojem trebamo bazirati funkcioniranje HDZ-a. Mislim da smo mi u gradu Slatini u posljednjih dvadesetak godina na određeni način zanemarili važnost temeljnih organizacija, koje trebaju komunicirati sa članstvom, i trebamo ih jačati u tom smjeru. Mogu svečano obećati da ćemo u vremenu koje je pred nama itekako delegirati, usmjeravati i tražiti od temeljnih organizacija više angažmana na terenu.     

Fazekaš je ocijenio da je HDZ na lokalnim izborima ostvario dobar rezultat, jer od 15 gradskih vijećnika sedam ima Hrvatska demokratska zajednica sama, a osvrnuo se i na prošle unutarstranačke izbore. Rekao je da su određene podjele u stranci rezultirale istupanjem 6-7 članova iz HDZ-a, ali je s ponosom istaknuo da se na razini Županije u HDZ učlanilo 418 ljudi, od kojih 153 u Gradsku organizaciju Slatine.

– To je velika stvar, trebamo biti ustrajni, raditi i ukazivati na sve nepravilnosti koje se događaju u gradu Slatini. Vrlo brzo dogodit će se promjene u načinu funkcioniranja i Grada Slatine, i pojedinci će itekako morati odgovarati za određene postupke koje su napravili u proteklom periodu. – rekao je predsjednik GO HDZ-a Slatina Igor Fazekaš, zahvalivši članovima stranke za sve što su učinili na lokalnim izborima.

Fazekaš je također rekao da su u Opatiji na Danima EU fondova bili premijer Plenković, zastupnik Đakić, župan Andrović i gradonačelnici Virovitice i Orahovice te da se razgovaralo o unutarstranačkim izborima. Prema njegovim riječima, na županijskoj razini postignut je dogovor da kandidat za predsjednika Županijske organizacije bude Igor Andrović, kandidati za dopredsjednike bit će Josip Đakić i Sanja Kirin iz Virovitice, Saša Rister iz Orahovice i Igor Fazekaš iz Slatine.

– Usudio bih se reći da je na županijskoj razini kroz taj politički dogovor sve posloženo kako treba. Pred nama su nove četiri godine u kojima imamo jako puno posla, za sada smo konstruktivna oporba, ali sam uvjeren da ćemo to vrlo brzo preokrenuti, rekao je Fazekaš.

U izbornom dijelu skupštine za novog predsjednika temeljne organizacije HDZ-a Slatina Jug izabran je Zoran Mandekić, a za dopredsjednika Boris Radočaj. Bile su to jedine dvije kandidature za ta mjesta.

U Izvršni odbor izabrani su Luka Repić, Kristijan Konta, Blaženka Bilić, Jelena Perković i Ružica Cerić, a izaslanici za izbornu skupštinu Gradske organizacije su Antun Lic, Blaženka Bilić, Ružica Cerić, Zlatko Grundler, Igor Prpić, Luka Repić, Jelena Perković i Kristijan Konta.

Novoizabrani predsjednik Zoran Mandekić zahvalio je na ukazanom povjerenju, a Igor Fazekaš čestitao je izabranima.
(Tekst i foto: Petar Žarković)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button