DOGAĐANJANASLOVNICA

U emisiji „Govorimo o zdravlju“ gostovao psiholog Siniša Brlas

U današnjoj emisiji Radio Slatine „Govorimo o zdravlju“ u skladu s važnim datumima u kalendaru zdravlja, danas smo ponovno pričali o jednoj od gorućih tema. Bavili smo se uz pomoć našega gosta psihologa Siniše Brlasa, psihologa u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“, temom ovisnosti odnosno prevencijom ovisnosti.

Na odabir ove teme ponukao nas je Mjesec borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca.

U emisiji smo se dotaknuli toga kako je najključniji  rad na prevenciji ovisnosti kod mladih koji su znatiželjni i iz toga razloga prvenstveno podložni konzumaciji raznih sredstava. Upravo na tome revno i radi naš gost psiholog Siniša Brlas u okviru Djelatnosti u kojoj je zaposlen.

Pričali smo i o tome se događa u mozgu ovisnika, kod koje ovisnosti se događaju najteže i najveće promjene u mozgu,koliko je teško ili lako nagovoriti ovisnika na liječenje,kako teče postupak liječenja,koje su ovisnosti najzastupljenije na području Virovitičko-podravske županije…

Pričali smo i o samoj Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“, koliko dugo postoji i kako provodi svoje djelovanje…

Ukoliko ste propustili današnju emisiju „Govorimo o zdravlju“  ili ju želite ponovno poslušati, reprizno izdanje emisije će biti danas u 19,30 sati.

(tks/Foto:D.Jukić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button